Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΚΙΝΑΛ: Αυτοσχεδιασμός κι αδυναμία ολοκληρωμένης πολιτικής από την κυβέρνηση για τα σχολεία

«Το σήριαλ ‘Έναρξη Νέας Σχολικής Χρονιάς’ συνεχίζεται με αυτοσχεδιασμούς και εσείς παίζετε με την αγωνία των πολιτών», δήλωσε η Χαρά Κεφαλίδου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για το σχέδιο έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Η αρμόδια βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής για τα θέματα Παιδείας επέκρινε την κ. Κεραμέως πως «εξαντλεί κάθε επικοινωνιακή δυνατότητα χωρίς να μιλά συγκεκριμένα. Ούτε σήμερα γίναμε σοφότεροι. Η υπουργός άνοιξε όλα τα κεφάλαια με ασάφειες και γενικολογίες διαβεβαιώνοντας ότι είμαστε έτοιμοι. Στα πολλά όμως ερωτήματα, απαντήσεις δεν δόθηκαν. Όλα παραπέμπονται σε μελλοντικές Υπουργικές Αποφάσεις που θα εκδοθούν. Έχετε ξεπεράσει κάθε όριο! »

«Κατανοούμε το αδιέξοδο και τη σύγχυση. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και τώρα η αδυναμία λύσεων είναι εμφανής. Σε κάθε περίπτωση η ηγεσία του υπουργείου επαναλαμβάνει ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με γνώμονα τις οδηγίες των Ειδικών. Ξεχνά όμως τους εκπαιδευτικούς που λείπουν συστηματικά από την εικόνα και ας είναι αυτοί που τελικά θα κληθούν να υλοποιήσουν τα μέτρα.

Σε αυτή τη νέα πρωτόγνωρη σχολική χρονιά απουσιάζει ο σχεδιασμός ενός καινούργιου μοντέλου οργάνωσης σχολείου και οι εναλλακτικές λύσεις ανά περιοχή που η συγκυρία απαιτεί.

Επιτέλους λίγη σοβαρότητα!», τόνισε η κ. Κεφαλίδου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ