Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων λειτουργεί την πλατφόρμα “Novoville”

Aιτήματα και ενημέρωση δημοτών μέσω εφαρμογής για έξυπνα κινητά τηλέφωνα

Τη χρήση νέων τεχνολογιών στις διοικητικές του δομές με καταγραφή και παρακολούθηση αιτημάτων καθημερινότητας των δημοτών υιοθετεί ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, πρωτοπορώντας με τη βοήθεια της ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας και διάδρασης Δήμου – δημότη, «Novoville».

Η επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του δημότη και επισκέπτη του Δήμου, καθώς και η απλοποίηση της επικοινωνίας μεταξύ των δύο αυτών πλευρών, βρίσκεται στον πυρήνα των προσπαθειών της δημοτικής αρχής από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων της και το εν λόγω πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε  αποκλειστικά με ίδιους πόρους. 

Τι περιλαμβάνει και πως λειτουργεί η πλατφόρμα

Η πλατφόρμα Novoville προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα αποστολής αιτημάτων, μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, για τη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία του νησιού. Ο δημότης ή επισκέπτης του Δήμου έχει τη δυνατότητα να δηλώνει σε πραγματικό χρόνο προβλήματα που συναντά στην καθημερινότητα του, όπως π.χ. καμένες λάμπες, λακκούβες στο οδόστρωμα,  μέχρι και έκτακτα περιστατικά που απαιτούν την δημοτική συνδρομή. Κάθε πολίτης μπορεί να στείλει άμεσα, χωρίς κόστος και χωρίς να τηλεφωνήσει ή να επισκεφτεί το Δήμο όλα τα αιτήματα που τον αφορούν.

Η αποστολή αιτημάτων είναι δυνατή μέσω δωρεάν εφαρμογής Novoville για smartphones με λογισμικό Apple iOS και Google Android   και  την οποία θα πρέπει  οι χρήστες  να κατεβάσουν στα κινητά τους τηλέφωνα.  

Τέσσερα απλά  βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν:

  • Επιλογή τοποθεσίας
  • Επιλογή κατηγορίας αιτήματος
  • Προσθήκη φωτογραφίας ( προαιρετικά)
  • Αποστολή του αιτήματος στο Δήμο

Στη συνέχεια, το αίτημα παραλαμβάνεται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ενώ ο δημότης λαμβάνει ζωντανή ενημέρωση στο κινητό του τηλέφωνο για την πορεία επίλυσης του αιτήματος μέχρι την οριστική του διευθέτηση.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, από την άλλη πλευρά, έχουν πραγματική εικόνα των ζητημάτων της πόλης, μπορούν να προγραμματίσουν καλύτερα τις εργασίες τους και κυρίως είναι υπόλογες για το έργο και την ανταπόκρισή τους προς του πολίτες.

Παράλληλα, ο Δήμος μπορεί να ενημερώνει και να επικοινωνεί με τους δημότες και επισκέπτες του για όλα τα δρώμενα που λαμβάνουν χώρα, μέσω της αποστολής νέων και ανακοινώσεων, καθώς και να λαμβάνει τη γνώμη τους για θέματα ποικίλης θεματολογίας με την διεξαγωγή σύντομων διαβουλεύσεων.

Χρήσιμα τηλέφωνα και συχνές ερωτήσεις ανανεώνονται ζωντανά και είναι διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής, αναδεικνύοντάς την σε ένα ολοκληρωμένο εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης του δημότη/επισκέπτη.

Πολύτιμο εργαλείο για δημότες και Δήμο

Κύριος στόχος της δημοτικής αρχής είναι να προωθήσει την εφαρμογή Novoville ώστε να τη γνωρίσουν όλοι οι δημότες  και να καταστεί το νέο σύγχρονο εργαλείο που θα επιλέγουν για την καθημερινή επικοινωνία-επαφή με τον Δήμο σε όλα τα επίπεδα.

Όπως δήλωσε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Μερόπη Υδραίου σε πρόσφατη  ενημέρωση που έγινε για την εφαρμογή του προγράμματος στο προσωπικό του Δήμου στο Δημοτικό Θέατρο:  “όραμα και στόχος μας είναι η Δημοτική Αρχή να ακούει, να επιλύει και να ενημερώνει άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων που συναντούν καθημερινά οι δημότες και επισκέπτες του Δήμου μας με τρόπο διαφανή, μετρήσιμο και ανιχνεύσιμο. 

Ο Δήμος μας συνεχίζει να πρωτοπορεί. Οι νέες τεχνολογίες είναι πλέον το όχημά μας για μια νέα αντίληψη διοίκησης των δημοτικών πραγμάτων και εξυπηρέτησης του πολίτη. Κάνουμε ακόμα ένα βήμα στη συμμετοχική διαχείριση του κοινού μας χώρου. Παράλληλα, έχουμε ανοίξει ένα νέο άμεσο και σύγχρονο κανάλι επικοινωνίας και διάδρασης μεταξύ Δήμου και δημοτών, οδεύοντας προς το μέλλον μαζί. Είμαι αισιόδοξη ότι οι συμπολίτες μας θα αγκαλιάσουν αυτή την καινοτομία και θα βοηθήσουν τις υπηρεσίες του Δήμου να καταγράψουν και να επιλύσουν κάθε

πρόβλημα που δυσχεραίνει την καθημερινότητα του τόπου μας με σκοπό να κάνουμε ακόμα ένα βήμα προς την βελτίωση της ποιότητας ζωής στο Δήμο μας».Να υπενθυμίσουμε ότι ο πενταψήφιος  αριθμός  1 5 6 0 1  αποτελεί πλέον την Κεντρική πύλη εισόδου τηλεφωνικής  επικοινωνίας για οποιοδήποτε   πρόβλημα απασχολεί τους Δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου μας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ