Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΠΑΜΕ: “Καταγγελία για το μπάχαλο στις προσλήψεις των σχολικών καθαριστριών”

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ και τις δημοτικές αρχές για την ανοργανωσιά και το μπάχαλο που έχει προκύψει με τις προκηρύξεις για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου σχετικά με την καθαριότητα των σχολείων.
Αφού οι δήμοι έβγαλαν τις σχετικές προκηρύξεις και ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, το Υπουργείο μόλις προχθές (Σάββατο 22/8) με νέο ΦΕΚ τροποποιεί τους όρους τους προκαλώντας τεράστιο αλαλούμ και ταλαιπωρία στους υποψήφιους. Να σημειωθεί ότι συνάδελφοι που προσέφυγαν στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας για εξηγήσεις, έφυγαν χωρίς να λάβουν καμία βοήθεια!
Το Σωματείο μας από νωρίς το πρωί εντόπισε αυτήν την τροποποίηση του σαββατοκύριακου, οπότε ακολούθησε σωστά την διαδικασία, για όσους υποψήφιους ζήτησαν τη βοήθειά του. Ωστόσο, ερωτηματικό παραμένει αν συμπληρώθηκαν σωστά και με βάση τα νέα δεδομένα οι αιτήσεις όσων δεν επικοινώνησαν με το Σωματείο μας και τις κατέθεσαν μόνοι τους.
Όλη αυτή η κατάσταση δείχνει για άλλη μία φορά την προχειρότητα και την ανευθυνότητα με την οποία κυβέρνηση και δημοτικές αρχές αντιμετωπίζουν την καθαριότητα των σχολείων και συνολικά την δημόσια υγεία. Όλο αυτό το διάστημα δεν κατόρθωσαν έγκαιρα να καθορίσουν ούτε τον τρόπο με τον οποίο θα προκηρύσσονταν αυτές οι συμβάσεις ομηρίας, παραπέμποντας έτσι σε ένα απροσδιόριστο μέλλον την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Αλήθεια, μήπως και η όλη διαδικασία πρόσληψης εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων είναι «ατομική μας ευθύνη»;
Αυτό που προκύπτει για άλλη μία φορά είναι η ανάγκη για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους όσους εργάζονται στην καθαριότητα των σχολείων και προσλήψεις νέων με βάση τις πραγματικές ανάγκες καθαριότητας με παράλληλη εξασφάλιση της υγείας και ανασφάλειας όλων.
Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας! Για τον λόγο αυτό το Σωματείο μας παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί τους συναδέλφους συμβασιούχους, τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, τους γονείς σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας την Πέμπτη 27 Αυγούστου στις 8 μ.μ.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ