Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ερώτηση Αυλωνίτη για πυρκαγιές στην Κέρκυρα

Επίκαιρη ερώτηση, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, την οποία συνυπέγραψε ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τις πρόσφατες πυρκαγιές στις περιοχές του Τεμπλονίου και του Ερημίτη.

Ο βουλευτής τόνισε πως οι πυρκαγιές αυτές γεννούν ερωτήματα και κάλεσε τον Υπουργό να εκθέσει τις ενέργειες που έχουν γίνει για τη διερεύνηση των εν λόγω πυρκαγιών, καθώς επί μεγάλο χρονικό διάστημα  δεν υπάρχει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το αποτέλεσμα  των ερευνών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

«ΠΡΟΣ

Τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα : “Πυρκαγιές στην Κέρκυρα που γεννούν ερωτήματα”

To  δημοτικό διαμέρισμα Τεμπλόνι του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας  και η περιοχή  Ερημίτης του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας  έχουν απασχολήσει με αρνητικό τρόπο κατά το παρελθόν, αλλά και ειδικά  το φετινό καλοκαίρι την τοπική κοινωνία, την Ελλάδα  αλλά και τα διεθνή ΜΜΕ   με τις εκτεταμένες πυρκαγιές που έχουν λάβει χώρα στις περιοχές αυτές.

 Οι δύο περιοχές αποτελούν εμβληματικές τοποθεσίες στην Κέρκυρα, καθώς το Τεμπλόνι  αποτελεί επί δεκαετίες τόπο διαχείρισης των απορριμμάτων της Κέρκυρας , των Παξών και των Διαποντίων νήσων  και ο Ερημίτης χώρο  “επενδυτικών” δραστηριοτήτων της εταιρείας CAPITAL NCH που αγόρασε την έκταση αυτή από το Δημόσιο . Ξαφνικά, ίσως και απρόσμενα, ξέσπασαν  πολλές πυρκαγιές στο Τεμπλόνι τα τελευταία χρόνια και δυο τους τελευταίους μήνες  και τις προηγούμενες ημέρες για πρώτη φορά στον Ερημίτη.

Η πολιτική σύνεση αλλά και η σωφροσύνη απαιτούν διερεύνηση σε βάθος των αιτιών των πυρκαγιών αυτών και φυσικά, της τελευταίας στον Ερημίτη, εκεί όπου έγιναν στάχτη πλέον των 100 στρεμμάτων  φυσικού δάσους και δασικής έκτασης . Πρόκειται για μια δασική έκταση μοναδικού κάλλους για την οποία έχει αναπτυχθεί ένα έντονο κοινωνικό κίνημα με διεθνείς προεκτάσεις  αντίστασης στην τσιμεντοποίησή του.

Επειδή, είτε αφορά σε εγκληματική ενέργεια, είτε στην ανθρώπινη “αμέλεια” η Πολιτεία έχει καθήκον να το διερευνήσει ενδελεχώς

Επειδή, και το ενδεχόμενο της τυφλής πολιτικής σκοπιμότητας ως κίνητρο οφείλεται να διαλευκανθεί πλήρως στην τοπική κοινωνική συνείδηση ώστε να αποφευχθούν πιθανές συζητήσεις με αντίστοιχα σχόλια έως και επιχειρήματα

Επειδή, η Πολιτεία οφείλει με τα πορίσματά της να μην επιτρέψει την επικράτηση κλίματος προκατάληψης και καχυποψίας που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή στην Κέρκυρα.

Επειδή επί μεγάλο χρονικό διάστημα  δεν υπάρχει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το αποτέλεσμα  των ερευνών  

Ερωτάστε κ. Υπουργέ

1.         Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί για τη διερεύνηση των εν λόγω πυρκαγιών στις περιοχές του Τεμπλονίου και του Ερημίτη;

2.         Πότε αναμένετε να ολοκληρώσετε τη διενέργειά τους και πότε σκοπεύετε να ανακοινώσετε τα σχετικά σας πορίσματα;

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ