Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων: Πολλά και μεγάλα προβλήματα, αλλά είμαστε συνηθισμένοι σε αγώνες

Για τα αποτελέσματα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε εξέδωσαν ανακοίνωση οι Ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων:
«Υπήρξε διεξοδική συζήτηση και έντονος προβληματισμός ,ενώ αναλύθηκε η πρωτόγνωρη παγκοσμίως κατάσταση που αντιμετωπίζουμε ,με την διαπίστωση ότι η καταστροφή πλέον των επιχειρήσεων μας, Τουριστικών Γραφείων και Τουριστικών Πούλμαν, είναι. υπαρκτή καθώς και ο σοβαρός κίνδυνος για την Κέρκυρα και την Οικονομία της όχι μόνο την φετινή χρονιά αλλά και για το μέλλον. Τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση μέχρι σήμερα ,δεν αρκούν ,πολλά δε από αυτά αποτέλεσαν απλά και μόνο ωραία λόγια.

Αλλά το κακό δεν σταματά εδώ, καθώς και σε τοπικό επίπεδο τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλύτερα .Θα περίμενε κανείς ,μιας και δεν έχουμε δουλειά φέτος ,να ασχοληθούμε λίγο με τα του οίκου μας ,αλλά δυστυχώς.

Στο αεροδρόμιο ,η πρώτη εικόνα που αντιμετωπίζει ο επισκέπτης ,μόνο για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος δεν ταιριάζει .Αντί για μια αξιοπρεπή υποδοχή των τουριστών ,βλέπουμε τoυς υπαλλήλους υποδοχής των τουριστικών γραφείων στον δρόμο ,ανάμεσα από τα διερχόμενα αμάξια μες το λιοπύρι , να προσπαθούν να εντοπίσουν τους πελάτες τους. Αναρωτιέμαι σε περίπτωση καταιγίδας τι θα γίνει? Πάντως τι κρίμα ,μετά από μια τέτοια αναβάθμιση του αεροδρομίου μας όπως την μνημόνευσε και ο Πρωθυπουργός μας άλλωστε ,να μην περισσεύει ένα κομμάτι ,πέντε τετραγωνικών, για να χρησιμοποιηθεί για μια αξιοπρεπή παραλαβή των επισκεπτών μας ,όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος!! Για χώρο αναμονής των λεωφορείων βέβαια ούτε λόγος .Προτιμούν να χουν τους χώρους κλειστούς με αλυσίδες ,και ας γίνεται το αδιαχώρητο κάποιες ώρες αιχμής ,σε μια σαιζόν μάλιστα χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει δουλειά.

Και στο λιμάνι βέβαια τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Η αλαζονεία της προηγούμενης διοίκησης συνεχίζεται .Έχουμε ζητήσει έναν χώρο γραφείου, ώστε και εκεί να υπάρχει μια αξιοπρεπής παρουσία των συναδέλφων, αλλά και άλλων που δραστηριοποιούνται στις κρουαζιέρες και να αποφευχθεί η μάστιγα της άγρας πελατών , που γίνεται από τους γνωστούς επιτήδειους κάτω από την μύτη των αρχών, τα δε μέλη Δ.Σ.του ΟΛΚΕ μας αγνοούν επιδεικτικά σαν να πρόκειται για την διαχείριση της προσωπικής τους περιουσίας. Αναρωτιόμαστε αν αυτές είναι πραγματικά οι προθέσεις και οι εντολές της Κυβέρνησης ή αν πρόκειται για τα γνωστά

κερκυραϊκά καπετανάτα, παλιά ή νέα, που έχουν ρίξει την Κέρκυρα στην άβυσσο, εκμεταλλευόμενοι και την γνωστή σιωπή και ανοχή στην Κέρκυρα.

Είναι βλέπετε οι βασικοί υπεύθυνοι για την σημερινή κατάντια της Κέρκυρας που στενάζουν οι επαγγελματίες από το Μαντούκι και μέχρι το κέντρο, καθώς μοιράζουν την κρατική περιουσία του ΟΛΚΕ με απλές αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου(όπως συνέβη με την χορήγηση αφετηριών των ανοιχτών λεωφορείων ), βοηθώντας έτσι την αδειοδότηση τους, που αποδεδειγμένα έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην πόλη και στην οικονομία της Κέρκυρας και φύτρωσαν σαν μανιτάρια ‘τυχαία’ μόνο στην Κέρκυρα (20 και πλέον εδώ, 2 μόνο σε άλλες αντίστοιχες περιοχές της χώρας). Αγνοώντας μάλιστα και τις έγγραφες συστάσεις ανωτέρας αρχής των που τους «καλεί να αποκαταστήσουν την νομιμότητα με τήρηση της ορθής διαδικασίας». Επειδή μάλιστα έχουμε προχωρήσει και στις σχετικές μηνύσεις για τα ανωτέρω, « τιμωρηθήκαμε» με αποκλεισμό από την προχθεσινή ενημέρωση τους προς τους φορείς σχετικά με τον τρόπο επανεκκίνησης της κρουαζιέρας. Λες και δεν θα μεταφέρουμε εμείς τους πελάτες!! Γνωρίζει και συμφωνεί η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο για αυτές τις εξοργιστικές πρακτικές της Διοίκησης του ΟΛΚΕ;

Και από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας όμως ,παραμένουμε απογοητευμένοι. Έχει περάσει τόσος καιρός αφότου ανέλαβαν τα ηνία του Δήμου και ακόμη δεν βρήκαν χρόνο να διορθώσουν τις παρανομίες των υπαλλήλων τους, που επί προηγούμενης Δημαρχιακής Αρχής ,υπέγραφαν χαρτιά την μια μέρα ,την άλλη μέρα τα διόρθωναν, δεν ήξεραν , εννοούσαν άλλα και έγραφαν άλλα, κ.ο.κ… Και εμείς ακόμα περιμένουμε την νομική του υπηρεσία να απαντήσει στις υπηρεσίες του για να απαντήσει στην συνέχεια ο Δήμος σε μας , από τις 27 Δεκέμβρη 2019 στη εξώδικη καταγγελία που είχαμε καταθέσει τον Νοέμβρη. Ξανά κρίμα!!Δεν αξίζει τέτοια τύχη στον τόπο μας!!!!

Ύστερα λοιπόν από όσα σας ενημερώσαμε σας θυμίζουμε ότι ,καθώς είμαστε μαθημένοι από αγώνες ,από ιδρύσεως μας ,θα συνεχίσουμε μέχρι να καταλάβουν όλοι αυτοί ότι πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους σωστά ,,,τίποτα παραπάνω. Αυτή θα ναι Επανεκκίνηση, δηλαδή να γίνουμε μία κανονική περιοχή, που ο καθένας θα κάνει τη δουλειά του και να σταματήσει η κατρακύλα του νησιού μας».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ