Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κικίλιας: Στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν περισσεύει κανείς

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα απόψε, η μαραθώνια συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών Κοινωνικών και Μορφωτικών Υποθέσεων, που είχε ως αντικείμενο τη συζήτηση των μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης του κορονοϊού στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.

«Δώσαμε για μια ακόμα φορά επικαιροποιημένα όλα τα στοιχεία που αφορούν την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού. Δώσαμε στοιχεία για τις προσλήψεις, δώσαμε στοιχεία κλινών Covid, ΜΕΘ, ΜΑΦ, στοιχεία ειδικής ανάπτυξης στα νοσοκομεία αναφοράς, και πέραν των νοσοκομείων αναφοράς για το ενδεχόμενο δεύτερο κύμα και για την εξέλιξη των τεστ. Αποδείξαμε εμπεριστατωμένα, γιατί ακολουθούμε όλο αυτό το διάστημα τις εισηγήσεις των ειδικών», είπε για τον τρόπο που εξελίχθηκε η σημερινή ενημέρωση στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, που τόνισε ότι δεν έχει περάσει μια ημέρα που η κυβέρνηση να σταμάτησε να αντιμετωπίζει τις τεράστιες προκλήσεις της πρωτοφανούς πανδημίας.

Περιμένουμε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης τις προτάσεις τους, είπε ο Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας ότι αυτό δεν έγινε σήμερα, δεν κατατέθηκε πρόταση για το τι θα έκανε διαφορετικό ο ΣΥΡΙΖΑ για το επιδημιολογικό μοντέλο που πρέπει να υιοθετηθεί.

Ο Βασίλης Κικίλιας επανήλθε στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι αντί για τη γόνιμη αντιπαράθεση, προσχώρησε σε εκείνους που ήταν λάτρεις της στείρας αντιπολίτευσης. «Από αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς και τολμήσατε να μιλήσετε για το θέμα των εμβολίων. Δεν είναι μια ελληνική πρωτοβουλία αυτή. Είναι μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία. Την ευθύνη έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δίνει και τα χρονοδιαγράμματα», είπε ο υπουργός Υγείας, που αναρωτήθηκε αν αποτελούν γόνιμη κριτική οι ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα.

«Εξακολουθούμε να ακούμε τους επιστήμονες και τους στηρίζουμε», είπε ο υπουργός Υγείας. Κορυφαίοι επιστήμονες συμμετέχουν στην επιτροπή για τους εμβολιασμούς και το ίδιο συμβαίνει με τους εντατικολόγους που συμμετέχουν στην επιτροπή για τις ΜΕΘ, οι οποίες εν μέσω κρίσης, διπλασιάστηκαν και ενισχύθηκαν με προσλήψεις, σημείωσε, για να απευθυνθεί στη συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ: «Συστηματικά υπονομεύετε την προσπάθεια που κάνουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Μην παίζετε με τη δημόσια υγεία. Προχωρήσαμε σε έναν πρώτο κύκλο. Κλείστηκε η ελληνική κοινωνία. Προχωρήσαμε στη συνέχεια με ένα λελογισμένο άνοιγμα, όπως έκαναν όλοι ευρωπαίοι ηγέτες», είπε ο υπουργός Υγείας.

«Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από όλη την ελληνική κυβέρνηση. Προφανώς την απόλυτη ευθύνη την έχει ο πρωθυπουργός. Κριτικάρατε από την πρώτη στιγμή τις αποφάσεις του. Αλλά τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα. Όλες οι χώρες άνοιξαν και βλέπετε τι γίνεται. Συγκρίνετε τα στοιχεία, και αν έχετε προτάσεις ή σχέδιο που έχει παράξει καλύτερα αποτελέσματα, να το δούμε. Ελάτε να συνδράμετε με κριτική και προτάσεις. Αλλά αυτό που γίνεται τον τελευταίο καιρό, βάλλει ευθέως κατά της δημόσιας υγείας, δημιουργεί προβλήματα στην κοινωνία και ρισκάρει ζωές – και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ