Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

“Φίλοι του Βίδο”: προστατέψτε το νησί.

Επιστολή προς τη Δήμαρχο κεντρικής Κέρκυρας, αλλά και προς τους επικεφαλής των συνδυασμών του δημοτικού συμβουλίου απέστειλε το σωματείο “Φίλοι του Βίδο”. Ακολουθεί η επιστολή:

“Κυρίες και κύριοι,
από τον Μάρτιο του 2019, ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του τότε ενιαίου Δήμου Κέρκυρας αποφάσισε την εκμίσθωση του Δημοτικού εστιατορίου στο Βίδο και περίπου 450 τ.μ.,δίπλα στα κτήρια, σύμφωνα με το τοπογραφικό που επισυνάπτουμε.

Ενοικιάστηκαν τα κτίρια Νο1 και Νο2 (εστιατόριο) και Νο 3 (αναψυκτήριο) και οι εξωτερικοί χώροι Νο4 και Νο5

Αν και τα περσινά προβλήματα μεταφοράς επισκεπτών μέχρι τις 18:00, αποκλεισμού επισκεπτών από το εστιατόριο και αυθαίρετης χρήσης της εξέδρας λουομένων για τραπεζο-καθίσματα ξεπεράστηκαν μετά από διαμαρτυρίες πολιτών, φέτος η εκμισθώτρια εταιρεία έχει καταπατήσει πλήρως το χώρο μπροστά από το αναψυκτήριο (περισσότερο από 1000 τ.μ. κυκλωμένη περιοχή) και το χρησιμοποιεί ως εστιατόριο. Είναι το σημείο όπου περιμέναμε το καϊκι, παίρναμε αν θέλαμε ένα αναψυκτικό, ανοίγαμε ίσως το κολατσιό μας, βλέπαμε τα παιδιά μας που έκαναν βουτιές στην εξέδρα. Υπάρχει πληθώρα φωτογραφιών που αποδεικνύει την καταπάτηση. Με αυτό τον τρόπο, ολόκληρη η “φατσάδα” του Βίδο με την καταπληκτική θέα προς την πόλη, χρησιμοποιείται για τις ανάγκες της εκμισθώτριας εταιρείας αποκλείοντας τους επισκέπτες.
Ο Σύλλογος για την Προστασία και Ανάδειξη του Βίδο έχει ενημερώσει την κα Δήμαρχο για την ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ και έχει ενημερωθεί ο εντεταλμένος για το Βίδο, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σπ. Νεράντζης.
Τα όσα ακούγονται για ξαπλώστρες, ομπρέλες, ίσως κάποιο-α αναψυκτήριο-α ακόμα, όσο αθώα και καλοπροαίρετα και αν ακούγονται, μας ξαναφέρνουν στη μνήμη τις περσινές αναφορές και προβολές για ένα παραδεισένιο «ιδιωτικό νησί», αφού όλοι μπορούμε να φοβηθούμε ποιος θα τα νοικιάσει, αν κάποια στιγμή δημοπρατηθούν.

Θεωρούμε ΚΑΘΗΚΟΝ και ΕΥΘΥΝΗ σας να προστατέψετε με κάθε τρόπο την καταπατημένη δημοτική περιουσία.”

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ