Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πέτσας: Η Ελλάδα έχει στο πλευρό της όλους τους συμμάχους της

«Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει στο πλευρό της όλους τους συμμάχους της», σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας χαρακτηρίζοντας ιστορικό βήμα το ότι κατατέθηκαν στη Βουλή οι Συμφωνίες για ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο, «γιατί μεγαλώνει η Ελλάδα», όπως είπε.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως ασκώντας την προεδρία της ΕΕ, η Γερμανία έχει περισσότερους λόγους να προσπαθεί να έχει παρέμβαση στα θέματα που μπορούν να προκαλέσουν παρέμβαση στην ατζέντα της αυτό το εξάμηνο, κι ένα από αυτά είναι η στάση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο που παραμένει προκλητική.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι, όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός, αυξάνονται οι πιθανότητες ενός ατυχήματος. «Το βασικό ζήτημα είναι κατά πόσο κάποιος είναι ψύχραιμος και αποφασισμένος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σημειώνεται ότι χθες ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας, ο οποίος έρχεται σήμερα στην Ελλάδα και αργότερα θα μεταβεί στην Άγκυρα, χαρακτήρισε «λυπηρή και προς τη λάθος κατεύθυνσης την παράταση της τουρκικής NAVTEX για το ερευνητικό πλοίο Oruc Reic.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ