Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ερώτηση Αλέκου Αυλωνίτη για το Αχίλλειο

Επίκαιρη ερώτηση, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, προς την κα Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού σχετικά με την χρήση του Αχίλλειου ως κέντρο διασκέδασης ιδιωτών.

Ο βουλευτής σημείωσε πως το Αχίλλειο πρόσφατα μετατράπηκε σε χώρο διεξαγωγής μεγαλοπρεπούς πάρτι γενεθλίων για χάρη γνωστού επιχειρηματία με την όλη εκδήλωση να λαμβάνει τη μορφή και το χαρακτήρα νυκτερινού κέντρου διασκέδασης και ζήτησε από την Υπουργό να απαντήσει αν το Υπουργείο Πολιτισμού είχε λάβειενημέρωσηαπό τους διοργανωτές της εκδήλωσης και αν αυτή είχε τύχει έγκρισης από την αρμόδια υπηρεσία, καθώς και εάν το Υπουργείο συναινεί στη διεξαγωγή ανάλογων δραστηριοτήτων στον περιβάλλοντα χώρο του εμβληματικού μουσείου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

ΕΠΊΚΑΙΡΗ ΕΡΏΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ
Την κα Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού
Θέμα: “Διοργάνωση πάρτι γενεθλίων στο εμβληματικό μουσειακό χώρο του Αχίλλειου”
Δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου στην Κέρκυρα (13.08.2020) αναφέρουν ότι το φημισμένο Αχίλλειο, μιας από τις πιο γνωστές επαύλεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, αλλά και του τρίτου σε επισκεψιμότητα μουσείου της χώρας μετατράπηκε σε χώρο διεξαγωγής μεγαλοπρεπούς πάρτι γενεθλίων για χάρη γνωστού επιχειρηματία με την όλη εκδήλωση να λαμβάνει τη μορφή και το χαρακτήρα νυκτερινού κέντρου διασκέδασης. Στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Κέρκυρα και στο ανάκτορο του Αχίλλειου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και εσείς, διαπιστώσατε την ολοκληρωτική εγκατάλειψη του και τις εκτεταμένες φθορές στο μοναδικής αρχιτεκτονικής αισθητικής και ιστορίας οίκημα. Επίσης συγκροτήθηκε ειδική επιτροπή για να ενημερώνεστε για την πορεία των εργασιών και των τεχνικών παρεμβάσεων. Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί ότι με δύο επίκαιρες ερωτήσεις μας κατά το πρόσφατο παρελθόν, αναδείξαμε τα προβλήματα του κτιρίου και την ερειπιώδη κατάστασή του και κινητοποιήθηκε έτσι ο κυβερνητικός μηχανισμός και η ΕΤΑΔ για την ένταξη των επισκευαστικών εργασιών του σε ονοματισμένο προς τούτο πρόγραμμα χρηματοδότησης.
Επιπλέον, το γεγονός ότι το Αχίλλειο δεν είναι κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, δεν εμπόδισε καθόλου τους διοργανωτές να συνεχίσουν το πάρτι μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, ώρα που ακόμα και οι τουριστικές επιχειρήσεις υποχρεωτικά τηρούν ευλαβικά, υπό τον κίνδυνο σοβαρού προστίμου, μετά τις πρόσφατες ΚΥΑ για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και για κλείσιμο στις 12 τα μεσάνυχτα.
Κατόπιν τούτων,
Ερωτάστε κ. Υπουργέ

  1. Ποια ενημέρωση είχε λάβει το Υπουργείο Πολιτισμού από τους διοργανωτές της εκδήλωσης και αν έχει τύχει της έγκρισης της αρμόδιας υπηρεσίας;
  2. Συναινείτε στη διεξαγωγή ανάλογων δραστηριοτήτων στον περιβάλλοντα χώρο του εμβληματικού μουσείου;

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ