Καλαφάτης: Τελειώνει η εποχή των δισταγμών στην εξωτερική πολιτική

Share:
«Τόσο η υπογραφή και η κύρωση των συμφωνιών για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών με την Ιταλία και την Αίγυπτο, όσο και η απόφαση για την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Ιόνιο, από τα 6 στα 12 ν.μ., σηματοδοτούν το τέλος της εποχής των δισταγμών», τονίζει ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε δήλωσή του στο πρακτορείο SPUTNIK και τον Λάμπρο Ζαχαρή.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «τόσο η υπογραφή και η κύρωση των συμφωνιών για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών με την Ιταλία και την Αίγυπτο, όσο και η απόφαση για την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Ιόνιο, από τα 6 στα 12 ν.μ., σηματοδοτούν το τέλος της εποχής των δισταγμών».

«Η Ελλάδα σήμερα, προχωρά σταδιακά -με σίγουρα και στέρεα βήματα- στην άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της. Δεν διστάζει να παίρνει τολμηρές πρωτοβουλίες, που φέρνουν απτό αποτέλεσμα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις» σχολιάζει ο βουλευτής της Ν.Δ.

«Επιφυλάσσεται ταυτόχρονα -όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή- να ασκήσει το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων της και σε άλλες θαλάσσιες περιοχές, στο χρόνο που η ίδια θα επιλέξει. Και αυτό υπογραμμίζεται προς κάθε κατεύθυνση», καταλήγει.  

Previous Article

Επίσκεψη της Ζωής Ράπτη στην εθελοντική αιμοδοσία του Ε.ΚΕ.Α.

Next Article

Καραμανλής από Χαλκίδα: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 14.000 δικαιούχους της Εύβοιας

Σχετικά Άρθρα