Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου: Στενή συνεργασία Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τουριστικών παραγόντων της Ζακύνθου. Στόχος μια δυναμική πορεία

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Ζάκυνθο με αντιπροσωπεία των Συλλόγων Ξενοδόχων Ζακυνθίων, Αρκαδίων και Λαγανά όπου ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν τον τουριστικό κλάδο και αντάλλαξαν απόψεις και προβληματισμούς για το τουριστικό μέλλον του νησιού υπό το πρίσμα της εξέλιξης της πανδημίας αλλά και της προετοιμασίας για την επόμενη χρονιά.

Συζήτησαν θέματα που αφορούν την μη σωστή διαχείριση της περιοχής αξιοποίησης του Ναυαγίου. Το γεγονός ότι παραμένει κλειστό εξαιτίας της μη ύπαρξης παρεμβάσεων και των απαιτούμενων μέτρων ευρύτερης προστασίας δημιουργεί πολλά προβλήματα στην τουριστική εικόνα του νησιού αλλά και της Ελλάδας στο εξωτερικό και το εσωτερικό.

Συγκεκριμένα εξέφρασαν την αγωνία και τον προβληματισμό τους για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής περιόδου και αντάλλαξαν απόψεις για την προετοιμασία που θα πρέπει να γίνει για το 2021 δεδομένου ότι τα μηνύματα που υπάρχουν κάνουν λόγο για τουριστική “έκρηξη” της Ζακύνθου εφόσον οι συνθήκες λόγω του covid-19 είναι ευνοϊκές.

Ζήτησαν από την Περιφερειάρχη να συνδράμει στην δημιουργία του δρόμου διαφυγής για την πολιτική προστασία και κάθε άλλης παρέμβασης, ενώ πρόθεσή τους είναι να συμβάλλουν και στην συντήρηση του πλοίου. Η Περιφερειάρχης τους ενημέρωσε ότι σχετικά με το θέμα είχε συνάντηση με τον Λιμενάρχη Ζακύνθου στον οποίο έθεσε το θέμα της σωστής από θαλάσσης λειτουργίας της παραλίας του Ναυαγίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν, επίσης, οι διαδικασίες αναφορικά με την χωροθέτηση της προβλήτας κρουαζιεροπλοίων με παρεμβάσεις που δεν θα αλλοιώνουν τον ιστορικό και παραδοσιακό χαρακτήρα σε σημαντικά σημεία της πόλης, την μελλοντική αξιοποίηση της μαρίνας και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στο έργο.

Παρουσιάστηκαν επίσης τα χρηματοοικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές επιχειρήσεις λόγω της κρίσης της πανδημίας και η Περιφερειάρχης δήλωσε ότι η περιφέρεια στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους και το ίδιο θα πράξει για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Υπενθύμισε ότι ενέκρινε την εκχώρηση πόρων 30 εκατομμυρίων ευρώ στην Κυβέρνηση όπως αναλογικά έκαναν και οι άλλες Περιφέρειες για την ενίσχυση με ειδικά μέτρα εργαζόμενους και επιχειρήσεις στην έναρξη της πανδημίας και του lockdown.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε για τις προετοιμαζόμενες παρεμβάσεις της Περιφέρειας στο οδικό δίκτυο τόσο από την πλευρά δημιουργίας κόμβων και παρακάμψεων όσο και ευρείας παρέμβασης οδική ασφάλεια.

Ενημέρωσε για την προετοιμασία διαδικτυακής καμπάνιας ενημέρωσης κατοίκων και επισκεπτών στο Ιόνια Νησιά αναφορικά με τις υποχρεώσεις τους για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και προβολής των Ιόνιων νησιών καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους.

Επίσης, αναφέρθηκε στις δυνατότητες αναπτυξιακών έργων στο ΕΣΠΑ 2021-2027 και ιδιαίτερα για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) που θα δώσει υποδομές και αναπλάσεις με ιδιαίτερο χαρακτήρα ποιοτική και πράσινη ανάπτυξη.

Η Περιφερειάρχης, τέλος, ζήτησε από τους Συλλόγους Ξενοδόχων να υποστηρίξουν την διατήρηση και την προβολή του ιστορικού πολιτισμού της Ζακύνθου με προτεραιότητα στο Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων το οποίο λειτουργεί βασικά με ίδιους πόρους και αποτελεί μια τεράστια προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ