Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στις Τοπικές Κοινότητες Βασιλικού, Κερίου και Αγίου Δημητρίου της Ζακύνθου

Επίσκεψη στις Τοπικές Κοινότητες Κερίου, Βασιλικού και Αγίου Δημητρίου της Ζακύνθου πραγματοποίησε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, όπου είχε συναντήσεις ενημέρωσης και εργασίας με τον Πρόεδρο του Κερίου κ. Δημήτρη Στέφο, τον Πρόεδρο του Βασιλικού κ. Πέτρο Γιαννούλη, και τον Πρόεδρο του Αγίου Δημητρίου κ. Πέτρο Σταμίρη όπως και με τοπικούς φορείς με τους οποίους συζήτησε για θέματα που αφορούν στις περιοχές τους και ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Στο Κερί, η Περιφερειάρχης συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κ. Γιώργο Στασινόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δρ. Κωνσταντίνο Καποδίστρια, συναντήθηκε και με τα μέλη του Εθελοντικού Συλλόγου Προστασίας Δασών Κερίου “Ο Πεύκος” τα οποία ενημέρωσε για τις δράσεις σε θέματα πολιτικής προστασίας και τους ταχύτατους ρυθμούς με τους οποίους ενεργοποιεί η Περιφερειακή Αρχή τα καινοτόμα επιχειρησιακά συστήματα όπως ο “Λαέρτης” για την πολιτική προστασία που είχαν αδρανήσει τα προηγούμενα χρόνια.

Ενημέρωσε επίσης ότι στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο θα εισαχθεί προς ψήφιση η τροποποίηση του προϋπολογισμού που θα έχει στόχο την χρηματοδότηση της επικαιροποίησης της μελέτης που αφορά στην ανάπλαση του αλιευτικού καταφυγίου Κερίου.

Επίσης, τέθηκε το θέμα της περιβαλλοντικής αποκατάστασης της Λίμνης Κεριού και της έρευνας των σχετικών μελετών προκειμένου να δημιουργηθεί ολοκληρωμένος φάκελος για άμεση ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα συνδυασμού της βιοποικιλότητας και ανάπτυξης της περιοχής.

Η Περιφερειάρχης παρουσίασε τις προετοιμαζόμενες παρεμβάσεις της Περιφέρειας στο οδικό δίκτυο ενώ της ζητήθηκε να δρομολογηθούν εκείνες οι διαδικασίες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της κατασκευής του δρόμου στο Μαραθιά ως δρόμου διαφυγής σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

Στο Βασιλικό συζήτησε με τον Πρόεδρο και τους τοπικούς παράγοντες για την ανάγκη υποδομών όπως της οδικής ασφάλειας στον κεντρικό δρόμο και ιδιαίτερα συζήτησαν για το επιταχυνόμενο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών που αλλοιώνει τις ονομαστές παραλίες της περιοχής.

Ενημερώθηκε και αντάλλαξε απόψεις για ζητήματα του κλάδου από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Επιχειρηματιών κ. Νίκο Βαρδακαστάνη, ο οποίος εξέφρασε την αγωνία και τον προβληματισμό του για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής περιόδου και την προετοιμασία που θα πρέπει να γίνει για να επιτύχει η επομένη τουριστική περίοδος του 2021.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι το βάθος και το εύρος της κρίσης της πανδημίας από τον covid-19 ήταν και είναι απρόβλεπτο για αυτό και υπήρξε από την πρώτη στιγμή συντονισμένη δράση της Περιφέρειας με το εθνικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών στην αγορά και τους εργαζόμενους.

Υπενθύμισε επίσης το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε εργαζόμενους, επιχειρήσεις όλων των κλάδων και την πιστοποίηση στην εφαρμογή των πρωτοκόλλων υγιεινής το οποίο χρηματοδότησε η Περιφέρεια, τους επισταμένους ελέγχους που πραγματοποιεί σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, την υποστήριξη με υγειονομικό υλικό των μονάδων υγείας καθώς επίσης της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και τέλος στην αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής και τον εξοπλισμό των 12 Κέντρων Υγείας στα Ιόνια Νησιά που αναλαμβάνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Συζητήθηκαν, επίσης, όλα τα προαπαιτούμενα για την λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου στο Βασιλικό, το οποίο θα δώσει προστιθέμενη αξία στην ανάδειξη του ιδιαίτερου χαρακτήρα της περιοχής όπως και στην επισκέψιμότητά του.

Στον Άγιο Δημήτριο, η Περιφερειάρχης ενημέρωσε για την έγκριση χρηματοδότησης της μελέτης για την παράκαμψη του Αγίου Δημητρίου, όπως και διαπλάτυνσης του δρόμου στην θέση της εκκλησίας της Παναγίας η οποία θα μεταφερθεί κατόπιν των σχετικών διαδικασιών.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ