Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

LIVE η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση της Συμφωνίας Ελλάδας και Αιγύπτου για τη μερική οριοθέτηση της ΑΟΖ.

Με την ηλεκτρονική διαδικασία
Την ονομαστική ψηφοφορία προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αίτημα που κατέθεσε χτες η κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το άρθρο 1 της Συμφωνίας με την Αίγυπτο.

Η διαδικασία θα κρατήσει όλο το απόγευμα και δεν αναμένονται εκπλήξεις. Τη Συμφωνία στήριξαν επί της αρχής χτες η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε παρών. ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση καταψηφίζουν.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί γύρω στις 8 το απόγευμα, καθώς οι βουλευτές θα προσέρχονται ανά ομάδες των 100 βουλευτών για να ψηφίσουν, εξ αιτίας της επαναφοράς στις συνεδριάσεις της Βουλής, των αυξημένων προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι χτες εγκρίθηκε από την Βουλή των Ελλήνων, η συμφωνία για τον καθορισμό των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών Ελλάδας – Ιταλίας με ενισχυμένη πλειοψηφία από τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.

Τη Συμφωνία με την Ιταλία για την ΑΟΖ καταψήφισαν επίσης το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ25 και η Ελληνική Λύση.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ