Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μέτρα προστασίας των εργαζομένων σε τουρισμό – επισιτισμό ζήτησε η Γεννηματά

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο Γ. Χοτζόγλου και τον Γενικό Γραμματέα Π. Κούκο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό με αντικείμενο τα μεγάλα προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου.

Μισή δουλειά – μισός μισθός
Παρόντες ήταν επίσης ο Βουλευτής και υπεύθυνος της Κ.Ο. Γ. Μουλκιώτης και ο Γραμματέας του Τομέα Εργασίας Χ. Μέγας.

Μετά την συνάντηση η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανεπάρκεια και οι ιδεοληψίες της Κυβέρνησης οδηγούν στην όξυνση των προβλημάτων που δημιούργησε η κρίση στην διόγκωση της ύφεσης και στην μαζική ανεργία.

Με τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τον επισιτισμό να πληρώνουν πρώτοι το μάρμαρο.

Η ΝΔ επέλεξε αντί της στήριξης των επιχειρήσεων και της επιδότησης της εργασίας, να προκρίνει το δόγμα «μισή δουλειά-μισός μισθός» και εναλλακτικά να χορηγεί επιδόματα φτώχειας. Αφήνοντας επιπλέον ακάλυπτους πολλές χιλιάδες εργαζομένων και συμπιέζοντας στο διηνεκές το επίπεδο των αμοιβών τους.

Το Υπουργείο Εργασίας άφησε επίσης ασύδοτη την εργοδοτική παραβατικότητα, δίνοντας το «σήμα» της καταστρατήγησης των δικαιωμάτων, με την άρνηση του να κηρύξει ως υποχρεωτική την κλαδική σύμβαση του Επισιτισμού.

Το Κίνημα Αλλαγής προχωρεί σε όλες τις αναγκαίες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για να στηρίξει τις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων στον χώρο.

Επιβεβλημένο να διασφαλιστεί
Θεωρούμε επιβεβλημένο με την λήξη της εποχιακής περιόδου στον τουρισμό να διασφαλισθεί:

Ø Η κάλυψη όλων των εποχιακά εργαζόμενων στον τουρισμό-επισιτισμό μέχρι τον Απρίλιο του 2021, με ένα αξιοπρεπές εγγυημένο εισόδημα. Χωρίς όρους και προϋποθέσεις (ένσημα κλπ.).

Ø Η κατοχύρωση χορήγησης του επιδόματος αδείας και του δώρου Χριστουγέννων για όλους και με συμμετοχή του κράτους και οπωσδήποτε για τους 362.500 εργαζόμενους που έκαναν μονομερή δήλωση αναστολής εργασίας.

Ø Απάλειψη της υποχρέωσης 100 πραγματοποιηθέντων ενσήμων ανά έτος κατά την τελευταία 5ετία, για την κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Ø Η κήρυξη ως υποχρεωτικών των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, ώστε να κατοχυρωθούν τα εργασιακά δικαιώματα.

Επισημαίνουμε ότι τα προβλήματα είναι δυστυχώς «εδώ» και ουσιαστικά μέτρα στήριξης πρέπει άμεσα να παρθούν.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ