Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παντελής Γιαννούλης: «Όποιος ευτελίζει την ιστορία του δεν έχει ευοίωνο μέλλον»

Θα παραφράσω την ρήση του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τσάτσου ο οποίος είχε πει ότι «όποιος ξεχνά την ιστορία του δεν έχει μέλλον» και θα πω ότι «όποιος ευτελίζει την ιστορία του δεν έχει ευοίωνο μέλλον». Το γράφω αυτό με αφορμή εικόνες που εκτυλίχθηκαν σε νυχτερινά κέντρα και τα οποία έκαναν το γύρο του διαδικτύου στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, αλλά επίσης προβλήθηκαν και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών των Αθηνών. Εικόνες όπου εργαζόμενοι (να υποθέσω) υπό τους ήχους γνωστών μουσικών κομματιών που έχουν ταυτιστεί με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με την φωνή του ιδρυτή του Κινήματος Ανδρέα Παπανδρέου και με το σύμβολο του ΠΑΣΟΚ τον πράσινο ήλιο, δίνει το «σύνθημα» ότι το μαγαζί κλείνει. Δεν γνωρίζω πραγματικά τον εμπνευστή αυτού του concept, ούτε βεβαίως τα κίνητρα, αλλά αυτό που είναι καταφανές ότι, όχι μόνο προσβάλλει την ιστορία και τα σύμβολα ενός κόμματος που εδραίωσε τη δημοκρατία στην χώρα μας και προώθησε σημαντικές και ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις και κοινωνικές κατακτήσεις, αλλά και αγνοεί ένα μεγάλο κεφάλαιο της νεότερης πολιτικής ιστορίας του τόπου μας. Και όποιος ευτελίζει την ιστορία του φοβάμαι ότι δεν δικαιούται να οραματίζεται το μέλλον έτσι όπως επάξια αναλογεί στην ελληνική κοινωνία.
Όσοι έχουμε ασπαστεί τις αρχές και την ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ, όσοι υπηρετούμε το Κίνημα από το οποιοδήποτε μετερίζι, όσοι εμπνευστήκαμε από τους αγώνες και την ανεκτίμητη προσφορά στην πατρίδα του ιδρυτή του Κινήματος μας, του αείμνηστού Ανδρέα Παπανδρέου, οφείλουμε την παρακαταθήκη που μας άφησε να τη διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού και να χαράξουμε το μέλλον της πατρίδας μας με αυτά τα ιδανικά που μεγάλωσαν γενιές και γενιές Ελλήνων και δημιούργησαν την Ελλάδα που μας έκανε υπερήφανους.
Οφείλουμε και πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι για το ΠΑΣΟΚ, οφείλουμε και πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι για τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ και για τον «πράσινο ήλιο» που αναγέννησε την Ελληνική κοινωνία και χάραξε νέους δρόμους για την πατρίδα μας, οφείλουμε και πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι για τα συνθήματα, τους ήχους, τις μουσικές και τα χρώματα που ενέπνευσαν τη νεολαία και την ελληνική κοινωνία η οποία ενστερνίστηκε τις αρχές και τις άξιες του ΠΑΣΟΚ.
Και οφείλουμε όλα αυτά να τα υπερασπιζόμαστε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο και να μην επιτρέπουμε στον οποιοδήποτε να τα χλευάζει ή να τα εκχυδαΐζει και εν τέλει να απαξιώνει τα σύμβολα και την ιστορία ενός κόμματος που έγραψε με χρυσά γράμματα ένα μεγάλο μέρος της νεότερης πολιτικής ιστορίας του τόπου μας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ