Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

19 Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας ζητούν συνεδρίαση με θέμα την παιδεία

                   ΠΡΟΣ: -κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόρειας Κέρκυρας 
                    - Προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου βόρειας Κέρκυρας
                    -κ. Δήμαρχο δήμου Βόρειας Κέρκυρας

           ΘΕΜΑ: ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

            Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, κύριοι μέλη του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριε Δήμαρχε,

         όπως γνωρίζετε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, έχει να συνεδριάσει από τις 22 Ιουλίου. Αυτό σημαίνει ότι έχει υπάρξει υπέρβαση του ανώτατου, σύμφωνα με το νόμο και τον κανονισμό λειτουργίας, επιτρεπτού χρονικού ορίου που προβλέπει υποχρεωτικά μία τουλάχιστον συνεδρίαση το μήνα. Παράλληλα ασφαλώς έχετε αντίληψη των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σχετικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και την ασφαλή επιστροφή στα θρανία των 26 δομών εκπαίδευσης της περιοχής μας 2500 μαθητών και 300 περίπου εκπαιδευτικών.
         Επειδή τα εκκρεμή ζητήματα σε σχέση με την παιδεία είναι πολλά και σοβαρά, επειδή ο χρόνος είναι απόλυτος σε ό,τι αφορά τη νομιμότητα της λειτουργίας του ΔΣ αλλά και εχθρός σε ό,τι αφορά τη διαχείριση επειγόντων ζητημάτων, επειδή στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο είχατε δεσμευτεί ότι θα πραγματοποιηθεί αποκλειστική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την παιδεία πριν την έναρξη του σχολικού έτους ικανοποιώντας έτσι και το αίτημα που θέτει από το Νοέμβριο του 2019 η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», σας ζητάμε την ΑΜΕΣΗ σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόρειας Κέρκυρας με αποκλειστικό θέμα «η εκπαίδευση στα σχολεία της Βόρειας Κέρκυρας. Συζήτηση και λήψη αποφάσεων επίλυσης άμεσων προβλημάτων και γενικότερου προγραμματισμού». Παρακαλούμε επίσης να φροντίσετε ώστε στη συνεδρίαση να προσκληθούν όλοι οι σχετιζόμενοι φορείς (εκπρόσωποι γονέων, συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι δασκάλων, καθηγητών και καθαριστριών, διευθυντές σχολείων, εκπρόσωποι μαθητών κλπ). 
          Κύριε πρόεδρε, κύριοι μέλη του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριε Δήμαρχε, είμαστε βέβαιοι/ες για την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος. Η συνεδρίαση προτείνουμε να γίνει στον προαύλιο χώρο του Σχολικού Κέντρο Θιναλίου τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στις 19:00. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση στο αίτημά μας σας ενημερώνουμε ότι θα προχωρήσουμε στη διαδικασία σύγκλησης συνεδρίασης σύμφωνα με τις δυνατότητες που μας δίνει ο νόμος και ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ