Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο Χρυσόστομος Μπούκας για την ιδιωτικοποίηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας

Την 28/8/2020 δημοσιοποιήθηκε από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Κέρκυρας, η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κερκυραίων να αναθέσει την αποκομιδή των απορριμμάτων του Δήμου μας σε ιδιώτες αντί του ποσού των 3.967.310,14 €.

Το σημαντικό αυτό θέμα θα συζητηθεί για να ληφθεί απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, χωρίς δηλαδή να συζητηθεί καν στο Δημοτικό Συμβούλιο το ανώτατο όργανο δημοκρατικού προγραμματισμού και λήψης αποφάσεων.

Η υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων στον τόπο μας, μετά από χρόνια κακοδιαχείρισης, σφαλμάτων και εγκλημάτων (Τεμπλόνι), ίσως μπαίνει σε πεδία οικονομικών και διαχειριστικών σκανδάλων και οικονομικής επιβάρυνσης των δημοτών.

Μάλιστα, χωρίς να ενημερώνεται ο δημότης από αυτούς που εξέλεξε για να προασπίζονται τα συμφέροντά του.

Θεωρώ ότι το θέμα της συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων προσλαμβάνει οξύτερη μορφή από εκείνη που είχε στο παρελθόν με τους λόφους των σκουπιδιών να σαπίζουν στους δρόμους.

Είναι σκόπιμο να αναβληθεί άμεσα η συζήτηση και λήψη απόφασης από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Καλώ τη Δημοτική Αρχή, να φέρει άμεσα σε συζήτηση σε ειδική συνεδρίαση (χωρίς ανακοινώσεις και ερωτήσεις για άλλα θέματα) με μοναδικό θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων.

Στη συνεδρίαση αυτή θα ακουστούν και οι θέσεις δημοτικών παρατάξεων που ο Νόμος απέκλεισε από την Οικονομική Επιτροπή.

Και αν ακόμη νομικά δεν προβλέπεται η λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα, τουλάχιστον να αποτυπωθεί η βούληση του Συμβουλίου.

Καλώ επίσης όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να παραστούν στην συγκεκριμένη ειδική συνεδρίαση, ώστε να διαχυθεί, όσο το δυνατόν περισσότερο, η άποψη κάθε παράταξης και κάθε δημοτικού συμβούλου στην Κερκυραϊκή κοινωνία.

Όλα αυτά φυσικά, εφόσον η ανακοίνωση των εργαζομένων στο Δήμο, είναι αληθής και πραγματική (προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία).

Διαφορετικά η Δημοτική Αρχή, πρέπει να απαντήσει ξεκάθαρα.

Όπως και αν έχει το ζήτημα, εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι το συνολικό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων πρέπει να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ως μοναδικό, λόγω της κρισιμότητας και του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχει αντανάκλαση σε κάθε δημότη και ασφαλώς στην υγεία, στον πολιτισμό, στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και στην οικονομία του τόπου.

Ακούσαμε μεμονωμένους πολίτες, συλλόγους, παρατηρητήρια, αρχές και κυβερνήσεις.

Είναι ώρα να ακουστεί ξεκάθαρα η φωνή των δημοτικών συμβούλων.

Ποιος έχει αντίρρηση και γιατί;

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ