Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γεννηματά: Αδιανόητο να μην υπάρχει εθνικό μέτωπο στην Ελλάδα

“Εμείς έχουμε κάνει μια επιλογή, βάζουμε πλάτη για τη χώρα και το λέω καθαρά. Με όλες τις διαφωνίες μας ψηφίσαμε γιατί θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό να υπάρξει ένα εθνικό μέτωπο. Απέναντι στην εθνική ενότητα που παρουσιάζει η Τουρκία γύρω από αυτή τη νέα της στρατηγική, είναι αδιανόητο στην Ελλάδα να μην επιδιώκουμε να υπάρξει ένα εσωτερικό αρραγές μέτωπο που να στέλνει μηνύματα αποφασιστικότητας ως προς την αποτροπή και την υπεράσπιση των δικών μας θέσεων, της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Και αφού δεν το κάνει η κυβέρνηση, θα το ξεκινήσουμε εμείς. Βαρεθήκαμε τα μεγάλα λόγια, εδώ χρειάζονται πράξεις” δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον Realfm 97,8.

“Δεν υπήρχε εθνική γραμμή ούτε όταν διαπραγματευόταν ο κ. Τσίπρας στις Πρέσπες, ούτε σήμερα υπάρχει απέναντι στις επιδιώξεις της χώρας και αυτό είναι ολέθριο τα συμφέροντα της χώρας. Όσο δεν υπάρχει εθνική γραμμή, τόσο θα δίνουμε χώρο στον εθνικισμό, στον πάσης φύσεως λαϊκισμό και στην πατριδοκαπηλία. Και αυτά είναι εξίσου επικίνδυνα για το ιστορικό της χώρας” τόνισε.

“Επιμένω ότι ο κ. Μητσοτάκης, με την άρνησή του όλο αυτό το διάστημα να διαμορφώσει μια εθνική γραμμή με τους πολιτικούς αρχηγούς, έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για ότι συμβαίνει στη χώρα σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά και κανένας βεβαίως δεν του έχει δώσει λευκή επιταγή να τα χειρίζεται με αυτόν τον τρόπο” υπογράμμισε. “Λέμε εδώ και πάρα πολύ και για κυρώσεις. Η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από δηλώσεις, χρειάζονται κυρώσεις. Ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να πιέσει και όχι να παρακολουθείς τις εξελίξεις. Αυτό είναι το πρόβλημα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ότι ο πρωθυπουργός δεν ηγείται, αλλά τρέχει πίσω από εξελίξεις. Το μόνο που έγινε είναι ότι ανακοινώθηκε πως θα έχουμε κάποια στιγμή κυρώσεις. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δρα την ώρα που πρέπει και η κυβέρνηση δεν αντιδρά. Μόνο η δική μας ξεκάθαρη θέση θα βάλει τους Ευρωπαίους προ των ευθυνών τους και όχι να γίνονται όλα κατόπιν εορτής” συμπλήρωσε.

Σχετικά με τον κορονοϊό ανέφερε ότι “Είχαμε επισημάνει όταν ξεκίνησε η δεύτερη φάση της καραντίνας την τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης να παρουσιάσει ένα σχέδιο να μας κρατήσει ασφαλείς, αλλά και για να μην δημιουργηθούν ερείπια στην ελληνική οικονομία.

Εμείς παρουσιάσαμε αναλυτικό πρόγραμμα γι’ αυτό, το ενδιάμεσο πρόγραμμα όπως το αποκαλέσαμε, με στόχο να παραμείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η κοινωνία. Η Κυβέρνηση δεν μας άκουσε ή μας άκουσε με μεγάλη καθυστέρηση. Οι μικρομεσαίοι κινδυνεύουν με λουκέτα. Ο τουρισμός δεν στηρίχθηκε εξ αρχής. Οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με τη φτώχεια και το δόγμα μισή δουλειά, μισός μισθός. Εμείς είχαμε παρουσιάσει σχέδιο για την στήριξη της εργασίας στηριγμένο σε κοινοτικούς πόρους. Για την ανάγκη ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μόνο σε μία στις δέκα κατάφερε να φτάσει η ρευστότητα. Οι τράπεζες έβαλαν δύσκολους όρους και στήριξαν μόνο τους καλούς πελάτες. Ο Τουρισμός είχαμε πει να στηριχθεί με μείωση του ΦΠΑ στο 6% για να γίνει ελκυστικό και ανταγωνιστικό το ελληνικό προϊόν. Παρότι άνοιξε η κυβέρνηση τον τουρισμό χωρίς διακρατικές συμφωνίες, χωρίς τεστ , το αποτέλεσμα είναι χαμηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία και μεγάλη ανεργία”.

“Το άνοιγμα των σχολείων απασχολεί κάθε ελληνική οικογένεια. Η Κυβέρνηση θα έπρεπε να το έχει σχεδιάσει τη νέα σχολική χρονιά σε άλλη βάση από τότε που τελείωσε η καραντίνα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να συμφωνήσουμε είναι ότι δεν μπορούμε να έχουμε περισσότερα από 15 παιδιά στις τάξεις. Όσα ακούγονται είναι αστειότητες και σε κόντρα με όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα σε άλλους τομείς , διχάζουν ακόμα και την επιστημονική επιτροπή. Έπρεπε το Υπουργείο να βρει περισσότερες αίθουσες, να βρει το πως θα ενεργοποιήσει καθηγητές με εθελοντισμό ή να προσλάβει περισσότερους, να βρει πως θα ενισχύει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, πως θα φτιάξει τις βάρδιες. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε 30 παιδιά στις τάξεις, τη στιγμή που ρίχνουν την ευθύνη στους νέους δήθεν για τη διασπορά του ιού. Ακόμα και τώρα να φτιάξουν ένα σχέδιο πολύ γρήγορα γιατί έρχεται χειμώνας και τα παράθυρα στα σχολεία θα κλείσουν. Ένα σχέδιο σε διάλογο με τους καθηγητές. Γι’ αυτό ζήτησα προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για να εκδηλώσουμε την αγωνία μας, να προλάβουμε πράγματα, για να είναι ασφαλείς μαθητές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στα σχολεία. Κλειδί είναι τα τεστ, περισσότερα τεστ. Δεν μπορούν να έχουν όμως αυτές τις τιμές, να μπει πλαφόν, να τα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ . Να γίνεται σοβαρή ιχνηλάτηση . Ήξεραν το πρόβλημα στα νησιά, έπρεπε εκεί τα κινητά συνεργεία να κάνουν τα τεστ για να απομονώσουμε εκεί το πρόβλημα, στα νησιά και όχι να αφήσουμε να γίνει η διασπορά και να κατηγορούμε τους νέους για το αυτονόητο ότι θέλουν να ζήσουν” κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ