Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημήτρης Μπιάγκης: Υπάρχει κι αυτή η Κέρκυρα, της επιστήμης

Η βράβευση του Κερκυραίου ιατρού Μανώλη Κογεβίνα, με το βραβείο John Goldsmith 2020, την υψηλότερη τιμή που απονεμήθηκε από τη Διεθνή Εταιρεία Περιβαλλοντικής Επιδημιολογίας (ISEE) αποδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πως η Κέρκυρα αποτελεί, εκτός των άλλων, κι έναν τόπο που συνεχίζει να γεννά λαμπρά μυαλά και καταρτισμένους επιστήμονες που διαπρέπουν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Ο Μανώλης Κογεβίνας, καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας στην Αθήνα και συνεργάτης του Κέντρου Έρευνας της Περιβαλλοντικής Επιδημιολογίας (CREAL) της Βαρκελώνης διακρίθηκε και τιμήθηκε για τη διαρκή και εξαιρετική συνεισφορά του στη γνώση και την πρακτική της περιβαλλοντικής επιδημιολογίας, δημοσιεύοντας πληθώρα επιστημονικών μελετών σε ιατρικά περιοδικά. Η έρευνά του επικεντρώνεται στην συνεκτίμηση των περιβαλλοντικών, εργασιακών και γενετικών παραγόντων που σχετίζονται με τον καρκίνο. Τα τελευταία χρόνια έχει έντονη ανάμειξη στην έρευνα των περιβαλλοντικών αλλαγών της σύγχρονης ζωής και τις επιπτώσεις τους στη γένεση διαφόρων μορφών καρκίνου.
«Μόνο τιμή και υπερηφάνεια μπορεί να νιώσει κανείς στο άκουσμα της είδησης της βράβευσης του κορυφαίου και καταξιωμένου Κερκυραίου επιστήμονα. Έχουμε χρέος, τέτοιες λαμπρές προσωπικότητες, όχι μόνο να τις τιμούμε όπως τους αξίζει, αλλά και να τις καταστήσουμε με τη στάση και συμπεριφορά μας φωτεινά παραδείγματα για τις επόμενες γενιές. Παράλληλα, να αξιοποιήσουμε στο έπακρο της ουσιαστικές επιστημονικές τους παρεμβάσεις προς όφελος της χώρας και του τόπου μας».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ