Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η «θωράκιση» του Έβρου στο υπουργικό – Το σχέδιο για το νέο φράκτη που παρουσίασε ο Χρυσοχοϊδης

Τα μέλη του Υπουργικό Συμβουλίου ενημέρωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σχετικά με την κατασκευή νέου φράχτη και την αναβάθμιση – επισκευή του υφιστάμενου και συνοδών έργων κατά μήκος της οριογραμμής της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Οπως αναφέρει η επίσημη ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα για την ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου:

«Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για την κατασκευή νέου και την αναβάθμιση-επισκευή του υφιστάμενου τεχνητού εμποδίου και των συνοδών έργων κατά μήκος της οριογραμμής της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Αναφέρθηκε στην απόπειρα παράνομης εισβολής, από 28.02.2020 έως 28.03.2020 μεγάλου αριθμού ατόμων από διάφορα σημεία των ποτάμιων και χερσαίων συνόρων του Έβρου την οποία απέτρεψαν δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Ελληνικού Στρατού. Στην επιτυχία αυτή συνέβαλαν: Πρώτον η ύπαρξη του υφιστάμενου φράχτη που κατασκευάστηκε το 2012. Και δεύτερον η άριστη συνεργασία των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Ελληνικού Στρατού, με τη συνδρομή και στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού Σώματος και της FRONTEX. Κοινή διαπίστωση αυτών των Σωμάτων είναι ότι υφίσταται ανάγκη για νέο τεχνητό εμπόδιο, νέο φράχτη, στα ευάλωτα σημεία των χερσαίων τμημάτων της ελληνοτουρκικής μεθορίου. Η διαπίστωση αυτής της ανάγκης οδήγησε στην απόφαση για ενίσχυση του υφιστάμενου και κατασκευή νέου τεχνητού εμποδίου με πολλαπλό χαρακτήρα». 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ