Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων: Οι Απόδημοι Επτανήσιοι πρεσβευτές μας και πολύτιμοι εταίροι

Εγκάρδιο χαιρετισμό απέστειλε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου στις εργασίες της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας Σωματείων Απανταχού Αποδήμων Ζακυνθίων που πραγματοποιήθηκε στη Ζάκυνθο.

Η Περιφερειάρχης δήλωσε αρωγός και συμπαραστάτης κάθε προσπάθειας που καταβάλλουν οι ανα τον κόσμο απόδημοι Ζακυνθινοί με κοινό στοιχείο την αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκαν ή προέρχονται οι ρίζες τους. Πρόσθεσε πως αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο ως “πρεσβευτές” των Ιονίων Νήσων για την τόνωση της εξωστρέφειας και τη δημιουργία δικτύων συνεργασίας στον πολιτιστικό, επιστημονικό και επιχειρηματικό τομέα.

Στο σύνολό τους ευχαρίστησαν την Περιφερειάρχη, για την διαχρονική συμπαράστασή της στους Απόδημους Ζακυνθίους και κυρίως για την δεσμευσή και για τις προσπάθειες που καταβάλει για την πραγματοποίηση του πόθου των Επτανησίων της Αθήνας να τοποθετηθεί σε ανάλογη θέση ο ανδριάνδας του Διονυσίου Σολωμού στην πρωτεύουσα.

Η φετινη ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Σωματείων Απανταχού Αποδήμων Ζακυνθίων, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου κ. Γιώργος Στασινόπουλος και η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & πολιτισμού της περιφέρειας Ιονίων Νήσων κα. Κατερίνα Μοθωναίου, φιλοξενήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου και διεξήχθη με πλήρη εφαρμογή τωνέκτακτων υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν για τη Ζάκυνθο.

Λόγω των προστατευτικών μέτρων απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊου στερήθηκαν την δυνατότητα να ταξιδέψουν πολλοί απόδημοι Ζακυνθινοί που έρχονταν παραδοσιακά στη Ζάκυνθο όχι μόνο για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, αλλά κυρίως για να προσκυνήσουν τον Άγιο Διονύσιο, να δουν τους συγγενείς τους και να πάρουν μαζί τους δύναμη από τον τόπο τους. Είχαν, ωστόσο, την δυνατότητα, με τη χρήση της τεχνολογίας, να χαιρετίσουν τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης από τις χώρες και περιοχές που βρίσκονται και δραστηριοποιούνται επιστημονικά και επαγγελματικά.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ