Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σταϊκούρας στα Παραπολιτικά 90,1: Όσα είπε ο Αλέξης Πατέλης εκφράζουν την κυβερνητική γραμμή

«Μετατίθεται τον Απρίλιο του 2021 η πληρωμή των οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία που δημιουργήθηκαν λόγω του κορονοϊού» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Οικονομιών Χρήστος Σταϊκούρας.

Τόνισε πως «φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις θα μπορούν να πληρωθούν σε 12 άτοκες ή 24 μηνιαίες δόσεις με επιτόκιο 2,5%».

Ο Σταϊκούρας είπε στη συνέντευξή του στον Παναγιώτη Τζένο σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλέξη Πατέλη ότι «τα όσα υποστήριξε στο βημα εκφράζουν την κυβερνητική γραμμή και είναι απολύτως εναρμονισμένα με την προεκλογική δέσμευση της ΝΔ».

Για τις φορολογικές δηλώσεις η προθεσμία -για τις οποίες λήγει σήμερα- είπε πως εκκρεμούν ακόμα 35.000 δηλώσεις.

Αναφορικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή είπε πως 19 χιλιάδες επιχειρήσεις στα νησιά βοηθήθηκαν.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση έως τον Φεβρουάριο του 2020 ήταν συνεπής σε όσα είχε εξαγγείλει … λέγοντας ότι η υγειονομική κρίση άλλαξε τα δεδομένα.

Ξεκαθάρισε ότι οι όποιες παρεμβάσεις θα εξαρτηθούν από το πότε θα τελειώσει η υγειονομική κρίση και ότι θα γίνουν μειώσεις στις συντάξεις και πώς η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις αποφάσεις για τα αναδρομικά.

Είπε πως το επόμενο διάστημα θα εισρέουν χρήματα στην Ελλάδα, όπως από το πρόγραμμα SURE.

Αναφορικά με τον νέο πτωχευτικό είπε ότι χτίζεται ένας μηχανισμός έγκαιρης προειδοποίησης ώστε οι πολίτες να έχουν έναν σύμβουλο προστασία που θα τους ενημερώνει πως θα αντιμετωπίζουν το συνολικό χρέος

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ