Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στις 14 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία – Η λειτουργία, η χρήση της μάσκας και οι απουσίες των μαθητών

Στις 14 Σεπτεμβρίου ξεκινούν τα μαθήματα στα σχολεία όλης της χώρας σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως,
όπως η ίδια σημείωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε από την πολιτική ηγεσία για το άνοιγμα των σχολείων στην επικράτεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού.
Η κοινή συνέντευξη Τύπου έγινε παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, της υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, του προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, ενώ σε αυτήν παρίσταται και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε πως τα σχολεία αποφασίστηκε, ύστερα από εκτενείς διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους ιθύνοντες και το επιστημονικό προσωπικό, να ξεκινήσουν τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Μάλιστα, όπως σημείωσε, η κυβέρνηση θέλησε να δώσει παράταση μίας εβδομάδας προκειμένου να διαφανεί αν υπάρχει κάποια περαιτέρω επιδείνωση της υγειονομικής κατάστασης στην Ελλάδα λόγω της επιστροφής των εκδρομέων.

«Για την ομαλή έναρξη των σχολείων ξεκινήσαμε και ολοκληρώσαμε νωρίτερα τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, απλοποιήσαμε τη διαδικασία για τους εκπαιδευτικούς, ενισχύσαμε το ανθρώπινο δυναμικό, ολοκληρώσαμε τους πρώτους 4.500 διορισμούς εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση», σημείωσε η υπουργός.

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας, επεσήμανε ότι έχει σημασία η ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας στους κλειστούς χώρους και υπενθύμισε πως η κυβέρνηση διαθέτει δωρεάν μάσκες για όλα τα σχολεία, ιδιωτικά και δημόσια. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις σχολικές εκδρομές και τα συνέδρια που δεν θα διεξάγονται μέχρι νεωτέρας ενώ στα αθλήματα προβλέπονται μικρές και σταθερές ομάδες για τα ομαδικά αθλήματα και δεν θα γίνουν τα σχολικά πρωταθλήματα.

Από εκεί και πέρα, αναφέρθηκε στη δωρεά του Ιδρύματος Λασκαρίδη σημειώνοντας πως η δωρεά των παγουριών αποτελεί μία φιλοπεριβαλλοντική λύση που προστατεύει την υγεία των μαθητών. Σε περίπτωση κρούσματος, σύμφωνα με την κυρία Κεραμέως, θα κλείνει το τμήμα και θα ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία. «Σε περίπτωση αναστολής της λειτουργίας σχολείου, αυτή θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης», σημείωσε.

«Φέτος θα είναι μια χρονιά διαφορετική από τις υπόλοιπες. Καταλαβαίνω την αγωνία των γονιών. Τα παιδιά είναι πιο ασφαλή από την πανδημία με τα μέτρα προστασίας στο σχολείο παρά αν παίζουν έξω στον δρόμο. Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε το αγαθό της υγείας και της εκπαίδευσης», κατέληξε η Νίκη Κεραμέως, η οποία εξέφρασε το δικό της «ευχαριστώ» και στους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης (δείτε αναλυτικά εδώ).

H κ. Κεραμέως ανέφερε ακόμη πως «η έναρξη του νέου σχολικού έτους θα γίνει με όλους τους μαθητές και με αυξημένα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης:

· Το παρόν σχέδιο λειτουργίας βασίζεται εκ νέου στην εισήγηση και τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, η οποία έλαβε υπόψιν τα τελευταία επιδημιολογικά και επιστημονικά δεδομένα.

· Θα το τονίζουμε πάντοτε – Η εξέλιξη της πανδημίας είναι μία δυναμική διαδικασία. Κάθε βήμα αξιολογείται και επικαιροποιείται – αν χρειαστεί– στη βάση της εξέλιξης της πανδημίας, σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

· Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι έτοιμο για τη νέα σχολική χρονιά, μία διαδικασία προετοιμασίας που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες.

Για την ομαλή έναρξη των σχολείων:

· Έχουμε ήδη ολοκληρώσει προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, πιο νωρίς από όλα τα τελευταία χρόνια.

· Απλοποιήσαμε τις διαδικασίες, ώστε οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να αναλάβουν υπηρεσία εντός σχολείου και να μην χρειάζεται να πηγαίνουν πρώτα στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, που συχνά βρίσκεται σε άλλη περιοχή ή άλλη πόλη.

· Η παράδοση βιβλίων έχει γίνει στην ώρα της.

Ενισχύσαμε το ανθρώπινο δυναμικό – προτεραιοποιήσαμε τη στελέχωση των σχολείων:

· ολοκληρώσαμε τους πρώτους στη χώρα 4.500 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

· εκδώσαμε τους νέους προσωρινούς πίνακες για μόνιμους διορισμούς στη Γενική Εκπαίδευση, τη βάση για τους 10.500 μόνιμους διορισμούς που βαίνουν προς ολοκλήρωση».

Από εκεί και πέρα, τα μέτρα που έχει αναλάβει το υπουργείο Παιδείας έχουν ως εξής:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας: Η χρήση της μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, και στους εξωτερικούς όπου υπάρχει συγχρωτισμός, καθώς και στα μέσα μεταφοράς μαθητών, ενώ δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στη χρήση μάσκας από Νηπιαγωγείο έως και την τρίτη Δημοτικού.

Η Κυβέρνηση διαθέτει δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων.

– Ενημέρωση προς γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς: Είναι έτοιμες οι επικαιροποιημένες οδηγίες που θα σταλούν στα σχολεία, οι οποίες θα δημοσιευθούν επίσης στον ισότοπο του ΥΠΑΙΘ. Έχει δρομολογηθεί και η συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, στο πλαίσιο της οποίας γιατροί θα επισκέπτονται τα σχολεία για να εξηγήσουν τα μέτρα προστασίας και πρόληψης και βεβαίως την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.

– Αντισηπτικά για μαθητές και εκπαιδευτικούς: Με μέριμνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θα σας τα αναλύσουν εν συνεχεία ο Υπουργός Εσωτερικών και ο Πρόεδρος ΚΕΔΕ.

– Διευρυμένο ολοήμερο σχολείο: Με επιπλέον πιστώσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ, με στόχο την προστασία των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, όπως οι παππούδες και οι γιαγιάδες.

– Έλεγχοι του ΕΟΔΥ στα σχολεία: Θα γίνονται διαρκείς έλεγχοι σε περιπτώσεις που χρήζουν επέμβασης.

– Ξεχωριστά διαλείμματα: Με στόχο τον περιορισμό του συγχρωτισμού μεταξύ μαθητικών ομάδων.

– Λειτουργία κυλικείων: Η επιτροπή έχει ήδη δώσει οδηγίες για την προσαρμοσμένη λειτουργία των κυλικείων.

– Προγραμματισμένες σχολικές εορτές: Εντός κάθε σχολικού τμήματος.

– Μαθητικοί διαγωνισμοί με μέτρα: Με υποχρεωτική μάσκα και τήρηση λοιπών μέτρων.

– Απαγόρευση μαθητικών εκδρομών και συνεδρίων: Μέχρι την αλλαγή της υφιστάμενης υγειονομικής κατάστασης

– Περίπατοι και επισκέψεις: Οι επισκέψεις (π.χ. σε μουσεία, δημόσια κτήρια) θα πραγματοποιούνται ανά τμήμα.

– Μικρές ομάδες για αθλητισμό: Προβλέπονται μικρές, σταθερές ομάδες για τα ομαδικά παιχνίδια ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν τα σχολικά πρωταθλήματα.

– Σταθερές ομάδες σε εργαστήρια: Προβλέπονται σταθερές ομάδες συνεργασίας και καθαρισμός υλικών / εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση.

– Καθαρισμοί υπολογιστών: Καθαρισμός πληκτρολογίου και ποντικιού.

– Καθαρισμοί μουσικών οργάνων: Καθαρισμός οργάνων μετά από κάθε χρήση. Ειδικά σε περίπτωση πνευστών οργάνων συστήνεται να τηρείται απόσταση 3 μ.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ

Οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να κάνουν χρήση μάσκας στο σχολείο. Υπάρχουν, όμως, και περιπτώσεις μαθητών που δεν θα είναι υποχρεωτική η μάσκα (δείτε εδώ). Γενικά εξαιρούνται:

Παιδιά́ με γνωσιακή, αναπτυξιακή ή ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφοράς
Παιδιά με σοβαρό νευρολογικό, μυϊκό́ ή άλλο νόσημα που τα εμποδίζει να χειριστούν τη μάσκα τους
Στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, προβλέπεται η χρήση μάσκας μόνο εφόσον είναι εφικτό

Όπως διευκρινίστηκε, για τους μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα, δεν προβλέπεται η εκμάθηση μέσω διαδικτύου αλλά η κανονική παρουσία στο σχολείο με τη χρήση προμετωπίδας ή άλλων μέσων που διευκολύνουν τους μαθητές ενώ, παράλληλα, τους προστατεύουν από την πανδημία. Μάλιστα, η ηγεσία του υπουργείου επεσήμανε πως οι μαθητές που βρίσκονται στις παραπάνω κατηγορίες είναι ολιγάριθμοι, με αποτέλεσμα να μη δημιουργείται πρόβλημα στη μαθησιακή διαδικασία.

Η απουσία μαθητών και εκπαιδευτικών δικαιολογείται στις κάτωθι περιπτώσεις:

Εάν νοσεί από COVID-19 ο ίδιος ο μαθητής/εκπαιδευτικός ή κάποιος που κατοικεί στο σπίτι του

 – Απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης

Αν ο μαθητής ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, όπως ορίζεται από την Επιτροπή
 – Απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης από τον θεράποντα ιατρό ή από ιατρό της σχετικής ειδικότητας
Αν ο εκπαιδευτικός ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, όπως έχει οριστεί από το ΥΠΕΣ – Στην περίπτωση αυτή παρέχει τηλεκπαίδευση σε μαθητές που παραμένουν σπίτι

– Απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης από τον θεράποντα ιατρό ή από ιατρό της σχετικής ειδικότητας

Καθορίζονται, βάσει οδηγιών των Ειδικών, οι ομάδες αυξημένου κινδύνου στις οποίες, εφόσον ανήκουν μαθητές, μπορούν να απουσιάζουν δικαιολογημένα:

Μαθητές που λαμβάνουν χημειοθεραπεία για κακοήθεια ή μετά από ομόλογη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων εάν έχουν παρέλθει λιγότερο από 6 μήνες από την ολοκλήρωσή της
Μαθητές μετά από αλλογενή μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων εάν έχουν παρέλθει λιγότεροι από 12 μήνες
Μαθητές μετά από μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου εάν έχουν παρέλθει λιγότεροι από 24 μήνες
Μαθητές με δρεπανοκυτταρική αναιμία
Μαθητές με σοβαρή συγγενή ή επίκτητη ανοσοανεπάρκεια (HIV και CD4<500)

Μαθητές υπό χρόνια κορτιζονοθεραπεία (prednisolone>20mg/μέρα)
Μαθητές με σοβαρή χρόνια νεφρική νόσο ή νεφρική ανεπάρκεια
Μαθητές με αιμοδυναμική σημαντική συγγενή καρδιοπάθεια ή γνωστή μυοκαρδιοπάθεια
Μαθητές με χρόνια, σοβαρή πνευμονοπάθεια, όπως κυστική ιόντωση με αναπνευστική ανεπάρκεια ή παιδιά με σοβαρό και μη ελεγχόμενο άσθμα, σύμφωνα με τη γνωμάτευση εξειδικευμένου κέντρου
Μαθητές με σύνθετα μεταβολικά ή νευρολογικά προβλήματα.

Για τους εκπαιδευτικούς, οι ομάδες αυξημένου κινδύνου παραμένουν οι ίδιες, όπως έχουν οριστεί από το ΥΠΕΣ (ΚΥΑ, 15 Μαΐου 2020).

Κατά την απουσία μαθητών και/ή εκπαιδευτικών, προβλέπεται:

Σύγχρονη διδασκαλία και παρακολούθηση μαθήματος εξ αποστάσεως για όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς έχουν ειδικό λόγο απουσίας από το σχολείο

και

Επιπλέον πιστώσεις για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για την παροχή δια ζώσης ή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Για τις άδειες εργαζόμενων γονέων (δημοσίου και ιδιωτικού τομέα)

Υπάρχει ειδική πρόβλεψη για άδεια ειδικού σκοπού εφόσον έχουν παιδί που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου και πρέπει να απουσιάσει από το σχολείο

Η λειτουργία Σχολικών Μονάδων θα διαμορφώνεται ως εξής:

Σε περίπτωση κρούσματος, θα ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ: θα κλείνει το τμήμα και θα ακολουθεί ιχνηλάτηση των επαφών του μαθητή.
Προβλέπεται ορισμός υπευθύνων διαχείρισης κρούσματος εντός κάθε σχολικής μονάδας.

Σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας τμήματος /σχολείου: η λειτουργία θα γίνεται αποκλειστικά μέσω τηλεκπαίδευσης.

Ως προς τις ημερομηνίες:

Σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου ανέλαβανυπηρεσία οι εκπαιδευτικοί μας στα σχολεία και 14 Σεπτεμβρίου ξεκινούν τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία της χώρας (αυτό συμπεριλαμβάνει και τα νηπιαγωγεία)

Σημαντικός παράγοντας για αυτή την απόφαση ήταν να δώσουμε ικανό χρονικό διάστημα από την επιστροφή των εκδρομέων και να περιοριστούν οι μετακινήσεις των ασυμπτωματικών, καθώς στοιχεία δείχνουν ότι σημαντικό τμήμα του πληθυσμού δεν έχει ακομη επιστρέψει.
Παράκληση προς τους εκδρομείς να επιστρέψουν με τις οικογένειές τους άμεσα, ώστε να περιοριστούν οι μετακινήσεις τυχίν ασυμπτωματικών και γενικότερα να σταθεροποιηθεί η επιδημιολογική εικόνα.

Στο πλαίσιο της Οικονομικής Ενίσχυσης του δομών που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την αντιμετώπιση και πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού, έχουν εγκριθεί, μεταξύ άλλων, οι κάτωθι δράσεις:

Σημαντική επέκταση Ολοήμερων Σχολείων: Επιπλέον κονδύλι άνω των 100 εκ. ευρώ για την επέκταση των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων, ώστε να μένουν περισσότερα παιδιά στο σχολείο έως τις 4μμ, να απασχοληθούν με μελέτη και δημιουργικές δράσεις καλλιτεχνικής παιδείας, φυσικής αγωγής, πληροφορικής και ξένων γλωσσών, καθώς και να περιοριστεί η επαφή των παιδιών με πρόσωπα που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου

Πρόσληψη επιπλέον αναπληρωτών για την κάλυψη όσων κενών προκύψουν από την απουσία εκπαιδευτικών που αποδεδειγμένα ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου και για τη διενέργεια αποκλειστικά εξ αποστάσεως μαθημάτων («διαδικτυακά τμήματα»).

Όλα τα παραπάνω επιπλέον των 4.500 μόνιμων διορισμών στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση που ήδη έχουν ολοκληρωθεί, και των 10.500 διορισμών στη γενική εκπαίδευση που βαίνουν προς ολοκλήρωση και ενισχύουν το ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης.

Αναβάθμιση δημόσιων πλατφορμών (e-class, e-me) μέσα από την ενίσχυση των δικτύων και του ανθρώπινου δυναμικού τους – ενισχυμένο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Εξοπλισμός σχολείων: ενισχύουμε τον τεχνολογικό εξοπλισμό των σχολείων με πάνω από 70.000 φορητές συσκευές (laptop, tablet).

Προγράμματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Εκπαιδευτική τηλεόραση: δημιουργία εκ του μηδενός «βιβλιοθήκης» μαθημάτων για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση – δυνατότητα για επέκταση.

ΑΕΙ: ενίσχυση εκπαιδευτικού προσωπικού για τη διενέργεια μαθημάτων σε ολιγομελείς ομάδες.

• Σε όλο αυτό το σχέδιο, είναι σημαντικός ο ρόλος του Υπουργείου Εσωτερικών και των Δήμων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για την εύρυθυμη λειτουργία των σχολείων, όπως

η μέριμνα για το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας
η εξασφάλιση στα σχολεία όλων των αναλώσιμων υλικών (μάσκες, αντισηπτικά, σαπούνια, καθαριστικά κτλ)
η λειτουργία των σχολικών κυλικείων με εξειδικευμένες οδηγίες.

ΠΕΤΣΑΣ: ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Κάλεσμα στους γονείς των μαθητών -κατοίκους της Αθήνας- να επιστρέψουν στην πρωτεύουσα απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τους συναρμόδιους υπουργούς για το άνοιγμα και τη λειτουργία των σχολείων.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας μέχρι στιγμής έχει επιστρέψει το 85% των κατοίκων της Αθήνας με βάση τα στοιχεία από τα διόδια και τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες καθώς και την κίνηση των αστικών συγκοινωνιών.

«Καλούμε τους γονείς να επιστρέψουν και να φροντίσουν για την ασφάλεια και την υγεία των οικογενειών τους», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (δείτε αναλυτικά την τοποθέτησή του εδώ).

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ

Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφορικά με την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος (δείτε αναλυτικά εδώ). «Οι γονείς και τα παιδιά θα πρέπει να αισθάνονται απόλυτη ασφάλεια και σιγουριά για την επιστροφή στο σχολείο. Αγκαλιάζουμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες στην επιστροφή τους στο σχολείο», επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών.

Απευθυνόμενος στους μαθητές, τους ζήτησε να φορούν τη μάσκα και έκανε λόγο για την καθαρή ματιά των νέων ανθρώπων που έχει ανάγκη η πατρίδα και την εμπιστοσύνη με την οποία τους περιβάλλει η πολιτεία. «Εμπιστευόμαστε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και σας ξεκαθαρίζουμε ότι η μαθησιακή διαδικασία θα υποστηριχτεί από μία ισχυρή εσωτερική διοίκηση που υποστηρίζει τη λειτουργία του σχολείου», επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Τα μέτρα της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων, όπως ανακοίνωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, είναι τα εξής:

– Έγκαιρη επιχορήγηση της ΚΕΔΕ με ποσό άνω των 6 εκατ. ευρώ για να διατεθούν δωρεάν μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

– Στελέχωση με 5.000 εργαζομένων καθαριότητας με πλήρη απασχόληση στα σχολεία και 4.774 με μερική απασχόληση προκειμένου να είναι καθαρά τα σχολεία. Οι εργαζόμενοι θα απολαμβάνουν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

– Διάθεση 175 εκατ. ευρώ στις περιφέρειες προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση 240.000 μαθητών στα σχολεία

– Διάθεση 128 εκατ. ευρώ μέσω σχολικών επιτροπών για τις ανακατασκευές που χρειάζονται τα σχολεία στην επικράτεια.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για δυνατότητα τηλεργασίας από τους γονείς που αντιμετωπίζουν κάποιο ζήτημα με το παιδί τους αναφορικά με την πανδημία του κοροναϊού. «Έχουμε κατανοήσει ως υπουργείο Εσωτερικών ότι η πανδημία και η συγκυρία δείχνει τον δρόμο για την ανάγκη ανασυγκρότησης του κράτους μέσα από μία σειρά παρεμβάσεις που υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση. Αυτή είναι η σαφής κυβερνητική προτεραιότητα που έχει χαράξει και υλοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ: ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΕΝΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ – ΚΑΝΑΜΕ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ

«Περάσαμε ένα δύσκολο καλοκαίρι και κάναμε έναν πραγματικό αγώνα δρόμου για το έγκαιρο άνοιγμα των σχολείων. Τρέξαμε σε 8 ημέρες τον διαγωνισμό για τις μάσκες και εξασφαλίσαμε το απαραίτητο προσωπικό με καθαριστές και καθαρίστριες» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε ότι χρειάζεται ένα εκατομμύριο ευρώ μόνο για τα αντισηπτικά στα σχολεία εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Εξήρε δε, το έργο που έγινε από όλα τα υπουργεία και τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Από σήμερα βρίσκεται στα σχολεία το νέο προσωπικό καθαριότητας. Όπου υπάρχουν προβλήματα, είμαστε σε επικοινωνία με το ΥΠΕΣ, προκειμένου να μην προκύψει κανένα κενό την ημέρα που θα ανοίξουν τα σχολεία», τόνισε ο κ. Παπαστεργίου.

Δείτε αναλυτικά το βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου:

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ