Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη αποφάσισε η Βουλή

Η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη
, ύστερα από μήνυση και αγωγή που είχε καταθέσει σε βάρος του ο δημοσιογράφος, Γιάννης Κουρτάκης.
Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισαν ΝΔ και Ελληνική Λύση, κατά ο ΣΥΡΙΖΑ και το Μέρα25 και παρών το ΚΙΝΑΛ.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Κουρτάκης είχε καταθέσει μήνυση και αγωγή σε βάρος του πρώην υπουργού, καθώς ο Παύλος Πολάκης είχε γράψει σε ανάρτησή του ότι «παρά τη λάσπη, παρά τα λεφτά που έριξε ο Κουρτάκης και διάφοροι τοπικοί σουπερμαρκεταδες εκεί κάτω για να με λασπολογήσουν, δεν τα καταφέρατε. Δεκαπέντε χιλιάδες Τετρακόσιοι ψήφοι, δεκαπέντε χιλιάδες καρφιά σε σας…»

Εν προκειμένου ο κ. Πολακης επιχείρησε να συνδέσει τον εκδότη των Παραπολιτικών με τις εκλογές και την δίκη του υποψηφιότητα στα Χανιά, αναφέροντας εν ολίγοις ότι ο κ. Κουρτάκης χρημάτισε κάποιους και διέδωσε ψευδείς ειδήσεις προκειμένου να αποτραπεί η επανεκλογή του στη Βουλή.

Η άκρως συκοφαντική αναφορά του Χανιώτη βουλευτή, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του εκδότη των Παραπολιτικών. Έτσι, σήμερα η Βουλή θα αποφασίσει αν θα άρει την ασυλία του κ. Πολάκη, ανοίγοντας τον δρόμο της τακτικής Δικαιοσύνης, για έναν άνθρωπο, που κατ εξακολούθηση επιτίθεται στον κ. Κουρτάκη.

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον η στάση που θα επιλέξει να κρατήσει σήμερα ο Παύλος Πολάκης. Αν δηλαδή θα ζητήσει να αρθεί η ασυλία του, πηγαίνοντας από μόνος του στα δικαστήρια για να αποδείξει την ορθότητα των ισχυρισμών του.

Για την ιστορία και μόνο αξιζει να αναφερθεί ότι ο Γιαννης Κουρτάκης προχώρησε και σε νέα μήνυση και αγωγή, με αφορμή σειρά από άθλιες αναρτήσεις του κ. Πολάκη, και οι οποίες στοχοποιήσουν τον εκδότη των Παραπολιτικών. Πάντως ενδιαφέρον θα έχει και η στάση που θα κρατήσει κατά την σημερινή συζήτηση στη Βουλή και ο ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένο ότι διαχρονικά ήταν υπέρ της κατάργησης του άρθρου που αφορούσε την ασυλία των βουλευτών.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ