Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Θεοδωρικάκος: Έξι εκατ. ευρώ για δωρεάν μάσκες στα σχολεία

«Έξι εκατομμύρια ευρώ για δωρεάν μάσκες στα σχολεία» ανακοίνωσε -μεταξύ άλλων- ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το άνοιγμα των σχολείων.Προτεραιότητά μας η προστασία της ανθρώπινης ζωής

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχετικά με την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. «Οι γονείς και τα παιδιά θα πρέπει να αισθάνονται απόλυτη ασφάλεια και σιγουριά για την επιστροφή στο σχολείο. Αγκαλιάζουμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες στην επιστροφή τους στο σχολείο», επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών.

Απευθυνόμενος στους μαθητές, τους ζήτησε να φορούν τη μάσκα και έκανε λόγο για την καθαρή ματιά των νέων ανθρώπων που έχει ανάγκη η πατρίδα και την εμπιστοσύνη με την οποία τους περιβάλλει η πολιτεία. «Εμπιστευόμαστε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και σας ξεκαθαρίζουμε ότι η μαθησιακή διαδικασία θα υποστηριχτεί από μία ισχυρή εσωτερική διοίκηση που υποστηρίζει τη λειτουργία του σχολείου», επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Τα μέτρα της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων, όπως ανακοίνωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, είναι τα εξής:

– Έγκαιρη επιχορήγηση της ΚΕΔΕ με ποσό άνω των 6 εκατ. ευρώ για να διατεθούν δωρεάν μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

– Στελέχωση με 5.000 εργαζομένων καθαριότητας με πλήρη απασχόληση στα σχολεία και 4.774 με μερική απασχόληση προκειμένου να είναι καθαρά τα σχολεία. Οι εργαζόμενοι θα απολαμβάνουν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

– Διάθεση 175 εκατ. ευρώ στις περιφέρειες προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση 240.000 μαθητών στα σχολεία

– Διάθεση 128 εκατ. ευρώ μέσω σχολικών επιτροπών για τις ανακατασκευές που χρειάζονται τα σχολεία στην επικράτεια.

Η πολιτική ηγεσία σε συνεργασία με την Επιτροπή επιδημιολόγων έλαβαν υπόψη τα τελευταία στοιχεία αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας και σε λίγη ώρα θα ανακοινωθεί πότε και πώς θα ανοίξουν τα σχολεία.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ