Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μπακογιάννη στα Παραπολιτικά 90,1: Η Τουρκία εμφανίζει μια απίστευτη επιθετικότητα σε όλα τα μέτωπα

Η Τουρκία εμφανίζει μια απίστευτη επιθετικότητα σε όλα τα μέτωπα δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Εκτίμησε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζει μια ανασφάλεια καθώς έχει να αντιμετωπίσει την κρίση στην οικονομία και προσπαθεί να στρέψει το ενδιαφέρον προς το εξωτερικό.

Είπε ακόμα πως η Τουρκία δεν έχει κάνει πόλεμο με οργανωμένη χώρα καθώς γνωρίζει καλά την αμυντική θωράκιση της Ελλάδας και την αποφασιστικότητα της χώρας μας που το απέδειξε στον Έβρο.

Η κ. Μπακογιάννη διερωτήθηκε αν το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εγκρίνει τις σπασμωδικές κινήσεις του Τούρκου προέδρου.

Αναφερόμενη στην παρέμβαση της Γερμανίας είπε ότι έγινε μια προσπάθεια στο πλαίσιο της προεδρία της ΕΕ ενώ είπε πως το τελευταίο διάστημα η Άγκελα Μέρκελ έχει σκληρύνει τις δηλώσεις της.

Είπε μάλιστα πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν αντιληφθεί πως το πρόβλημα δεν είναι ελληνο-τουρκικό αλλά ευρω-τουρκικό.

Ακόμα η κ. Μπακογιάννη ανέφερε πως η Ελλάδα κινείται στη βάση του διεθνούς δικαίου για να επιλύσει τις όποιες διαφορές, όπως της υφαλοκριπίδας, με την Τουρκία.

Σε ότι αφορά την παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου είπε ότι απέδειξε ότι ο Τραμπ αντιλαμβάνεται ποιος είναι ο ταραχοποιός στην περιοχή.

Τόνισε πως παραβιάζονται κυριαρχικά δικαιώματα όταν το Ορούς Ρέις μπαίνει στην περιοχή της Ελλάδας. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Τούρκος πρόεδρος να επιδιώξει ένα θερμό επεισόδιο και στη συνέχεια να κάτσει στο
τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Είπε τέλος πως είναι η ώρα να εξεταστεί το θέμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ