Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σκυλακάκης στα Παραπολιτικά 90,1: Μεταξύ 7% και 8% η ύφεση στην Ελλάδα

Δύσκολος ο φετινός χειμώνας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, της παγκόσμιας ύφεσης αλλά και των τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή της Χριστίνας Κοραή και του Δημήτρη Τάκη, Μπρα ντε φερ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σχετικά με την πορεία των εσόδων, ο κ. Σκυλακάκης είπε πως η εικόνα θα είναι καλύτερη από τον Ιούλιο ενώ για την ύφεση εκτίμησε ότι θα κινηθεί γύρω στο 7 με 8%, ενώ ανέφερε ότι η χώρα δαπανά μεγάλα ποσά για την αντιμετώπιση της κρίσης και αυτό το κάνει με μεγάλη σύνεση.

Ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν έχει θέμα με τα αποθεματικά της ενώ είπε ότι άρχισαν οι εισπράξεις από το ΕΣΠΑ και μέσα στο φθινόπωρο αναμένονται χρήματα από το πρόγραμμα SURE.

Αναφορικά με το νέο πτωχευτικό δίκαιο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε  πως η λογική του είναι ότι όσοι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το χρέος και έχουν πρώτη κατοικία σε κίνδυνο θα μπορούν να μείνουν 12 χρόνια με επιδοτούμενο ενοίκιο ενώ θα έχουν την δυνατότητα να επαναγοράσουν το σπίτι τους.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ