Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση Αλέξη Αλεξάκη με Γιώργο Λυκαύγη για τουριστική καμπάνια

Την Παρασκευή 28 Αυγούστου ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας, κος Αλεξάκης, συναντήθηκε με τον σύμβουλο και αναλυτή σε θέματα τουρισμού, κο Γιώργο Λυκαύγη.
Η συζήτηση κινήθηκε κυρίως γύρω από την σπουδαιότητα μιας ολοκληρωμένης καμπάνιας τουριστικής προβολής, με έμφαση στην προώθηση στοιχείων που ενθαρρύνουν την διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, σε μια εποχή έντονου ανταγωνισμού και αυξημένων απαιτήσεων.
Ο κος Λυγαύγης τόνισε πως η προβολή ενός τουριστικού προορισμού πρέπει να δημιουργεί με την πρώτη ματιά έντονα συναισθήματα και ο δυνητικός επισκέπτης να μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του εκεί.
Η Κέρκυρα είναι ένας τόπος ευλογημένος και μπορεί να προσφέρει σε κάθε επισκέπτη μια εμπειρία πολυσυλλεκτική. Σκοπός όλων πρέπει να είναι η διαφύλαξη όλων των χαρακτηριστικών που την κάνουν μοναδική, ώστε στην συνέχεια να μπορούν να προβληθούν. Μια προωθητική καμπάνια είναι επιτυχημένη όταν ο επισκέπτης βιώνει πολλά περισσότερα από αυτά που παρουσιάζονται με οπτικοαουστικά μέσα.
Ο κος Αλεξάκης μίλησε για την σημασία της συνεργασίας στον τουριστικό κλάδο, καθώς αφορά ένα ευρύ φάσμα φορέων και δήλωσε πως άμεσα θα ξεκινήσει κύκλος επαφών με εκπροσώπους φορέων του τουρισμού και όχι μόνο, ώστε να συσταθεί μια ειδική ομάδα – taskforce, η οποία θα έχει ως στόχο την προστασία και ανάδειξη όλων των στοιχείων που απαρτίζουν την κουλτούρα μας και που πρωτίστως εμείς οι ίδιοι θα πρέπει να σεβόμαστε ευλαβικά.
Η σύσταση της ομάδας αυτής θα μπορούσε να προλειάνει το έδαφος για την ευρύτερη συνεργασία που απαιτείται για την συγκρότηση ενός Φορέα Διαχείρισης Προορισμού για τον οποίο έχει ήδη γίνει λόγος.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ