Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

LIVE: Στις 14 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία – Η κοινή συνέντευξη Τύπου

Στις 14 Σεπτεμβρίου ξεκινούν τα μαθήματα στα σχολεία όλης της χώρας σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, όπως η ίδια σημείωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρείται αυτή την ώρα από την πολιτική ηγεσία.

Η κοινή συνέντευξη Τύπου γίνεται παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, της υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, του προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, ενώ σε αυτήν παρίσταται και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε πως τα σχολεία αποφασίστηκε, ύστερα από εκτενείς διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους ιθύνοντες και το επιστημονικό προσωπικό, να ξεκινήσουν τα σχολεία τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Μάλιστα, όπως σημείωσε, η κυβέρνηση θέλησε να δώσει παράταση μίας εβδομάδας προκειμένου να διαφανεί αν υπάρχει κάποια περαιτέρω επιδείνωση της υγειονομικής κατάστασης στην Ελλάδα λόγω της επιστροφής των εκδρομέων.

«Για την ομαλή έναρξη των σχολείων ξεκινήσαμε και ολοκληρώσαμε νωρίτερα τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, απλοποιήσαμε τη διαδικασία για τους εκπαιδευτικούς, ενισχύσαμε το ανθρώπινο δυναμικό, ολοκληρώσαμε τους πρώτους 4.500 διορισμούς εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση», σημείωσε η υπουργός.

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας, επεσήμανε ότι έχει σημασία η ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας στους κλειστούς χώρους και υπενθύμισε πως η κυβέρνηση διαθέτει δωρεάν μάσκες για όλα τα σχολεία, ιδιωτικά και δημόσια. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις σχολικές εκδρομές και τα συνέδρια που δεν θα διεξάγονται μέχρι νεωτέρας ενώ στα αθλήματα προβλέπονται μικρές και σταθερές ομάδες για τα ομαδικά αθλήματα και δεν θα γίνουν τα σχολικά πρωταθλήματα.

Από εκεί και πέρα, αναφέρθηκε στη δωρεά του Ιδρύματος Λασκαρίδη σημειώνοντας πως η δωρεά των παγουριών αποτελεί μία φιλοπεριβαλλοντική λύση που προστατεύει την υγεία των μαθητών. Σε περίπτωση κρούσματος, σύμφωνα με την κυρία Κεραμέως, θα κλείνει το τμήμα και θα ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία. «Σε περίπτωση αναστολής της λειτουργίας σχολείου, αυτή θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης», σημείωσε.

«Φέτος θα είναι μια χρονιά διαφορετική από τις υπόλοιπες. Καταλαβαίνω την αγωνία των γονιών. Τα παιδιά είναι πιο ασφαλή από την πανδημία με τα μέτρα προστασίας στο σχολείο παρά αν παίζουν έξω στον δρόμο. Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε το αγαθό της υγείας και της εκπαίδευσης», κατέληξε η Νίκη Κεραμέως.

Η πολιτική ηγεσία σε συνεργασία με την Επιτροπή επιδημιολόγων έλαβαν υπόψη τα τελευταία στοιχεία αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας και σε λίγη ώρα θα ανακοινωθεί πότε και πώς θα ανοίξουν τα σχολεία.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ