Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημήτρης Μπιάγκης: Πλούσια η παρακαταθήκη της Κοινωνικής Δικαιοσύνης

Φέτος συμπληρώνονται 46 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η 3η του Σεπτέμβρη του 1974 αποτελεί ημερομηνία σταθμό για την πολιτική ζωή της χώρας. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ, με την Ιδρυτική Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, αγκάλιασε τους πραγματικά αδύναμους πολίτες, εισήγαγε στην πολιτική ζωή του τόπου τις αρχές της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας, προήγαγε την Δημοκρατία των κομμάτων απέναντι στη «Αστική Δημοκρατία», την «Δημοκρατία των ελίτ», προχώρησε στην αναδιανομή του πλούτου, ενώ παράλληλα υπήρξε ο κυρίαρχος πρωταγωνιστής των μεγάλων, προοδευτικών μεταρρυθμίσεων αφήνοντας τεράστια κληρονομιά στην πατρίδα. Η 3η του Σεπτέμβρη, είναι μια ημερομηνία που παραμένει άσβεστη στη μνήμη των ανθρώπων που επί ολόκληρες δεκαετίες πορεύτηκαν με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ακολουθώντας το όραμα του ιδρυτή του, Ανδρέα Παπανδρέου.

Η φετινή επέτειος είναι αφιερωμένη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, που οραματίστηκε και δημιούργησε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με μπροστάρησες τον αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά και τον Παρασκευά Αυγερινό. Μια επέτειος που συμπίπτει με την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Μια συγκυρία που επιβάλλει την αναδρομή στην πλούσια κληρονομιά και την παρακαταθήκη που άφησε το πέρασμα του Κινήματος στην πολιτική ζωή του τόπου, καθιστώντας το μήνυμα ετούτης της μέρας επίκαιρο όσο ποτέ.

Παράλληλα, αποτελεί και μια επιπλέον ευκαιρία για την Παράταξη, που καλείται να ξαναβρεί την «χαμένη» της ριζοσπαστική ταυτότητα. Με νέο. φρέσκο και τεκμηριωμένο προγραμματικό λόγο δίνοντας ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Να επαναχαράξει το «αξιακό» της μοντέλο, βασισμένο στις αρχές της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, όπως άλλωστε πάντοτε πρέσβευε. Είναι ιστορική ευθύνη και χρέος όλων μας, το ΠΑΣΟΚ να ξαναβρεί τον χαμένο βηματισμό του απέναντι στην κοινωνία, να επανακαθορίσει τον ρόλο του, ειδάλλως θα χάσει και την τελευταία ευκαιρία που του έχει απομείνει: να είναι ο βασικός πρωταγωνιστής των αυριανών εξελίξεων της ευρύτερης Δημοκρατικής Παράταξης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ