Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κεραμέως στα Παραπολιτικά 90,1: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εκ περιτροπής διδασκαλίας και τηλεκπαίδευσης σε περίπτωση έξαρσης κρουσμάτων

Ανοιχτό άφησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, το ενδεχόμενο εκ περιτροπής διδασκαλίας και τηλεκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης σε περίπτωση έξαρσης των κρουσμάτων κοροναϊού.Η κ. Κεραμέως σημείωσε ωστόσο ότι «στόχος του υπουργείου είναι η επιστροφή στην κανονικότητα με αυξημένα μέτρα».

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική» και ανέφερε ότι «όποιος μαθητής δεν φορά δεν θα συμμετάσχει στο μάθημα και θα παίρνει απουσία».

Ακόμη δήλωσε ότι «οι άδειες ειδικού σκοπού για τους γονείς θα τεθούν σε ισχύ με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».

Παράλληλα η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι «τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο τρόπος επαναλειτουργίας των πανεπιστημίων».

Την ίδια στιγμή ανέφερε πως ένα στους τρεις επιτυχόντες μπήκε στα Πανεπιστήμια με βαθμό κάτω από τη βάση και σημείωσε πως «εάν είχαμε μειώσει τον αριθμό των εισακτέων δεν θα υπήρξε το φαινόμενο αυτό».

Η υπουργός σημείωσε ότι γίνεται συζήτηση το κάθε πανεπιστήμιο ή σχολή να ορίζει την βάση εισαγωγής σε βασικά μαθήματα.

Τέλος, η ίδια ξεκαθάρισε ότι «οι πανελλαδικές του 2021 θα γίνουν ώστε να αποτρέπουν την εισαγωγή στα πανεπιστήμια σε όσους έχουν γράψει κάτω από τη βάση».

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ