ΟΝΝΕΔ: Προτάσεις για ένα σταθερό σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Share:
Τον τελευταίο χρόνο η Παιδεία στην χώρα μας έχει αποκτήσει ένα νέο πρόσωπο. Με το δημόσιο διάλογο να εστιάζει τις τελευταίες ημέρες γύρω από τον τρόπο εισαγωγής στα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα, η ΟΝΝΕΔ, μετά την καμπάνια της με τίτλο «Το σχολείο που θες», ανοίγει τη συζήτηση γύρω από τις ελάχιστες προϋποθέσεις και τις βάσεις που απαιτούνται για την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Χρειαζόμαστε ένα σύστημα σταθερό, αξιόπιστο, που θα επιβραβεύει την αριστεία, θα ευνοεί και θα εξασφαλίζει την πρόοδο των ακαδημαϊκών πολιτών, την αξιοκρατία και την παρέκτασή τους σε ολόκληρη την κοινωνία.

Με γνώμονα το σκοπό μας αυτό, δίνουμε το λόγο στα μέλη μας, αλλά και σε νέους μαθητές και φοιτητές που πέρασαν ή ετοιμάζονται να περάσουν την διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων, όπως και σε νέους εκπαιδευτικούς οι οποίοι μπορούν να καταθέσουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους με ένα mail στο protaseis@onned.gr. Με τη συλλογή και την αξιολόγηση των προτάσεων φιλοδοξούμε να καταθέσουμε μια ολοκληρωμένη δέσμη προτάσεων προς το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να δώσουμε στους μαθητές τις ευκαιρίες και τις διεξόδους που αξίζουν.

«Οι συνθήκες έχουν πλέον ωριμάσει για το επόμενο βήμα. Και αυτό έχει λέξεις – κλειδιά: αξιοκρατία, νέες δεξιότητες, αξιολόγηση, τεχνική εκπαίδευση, σύνδεση με αγορά εργασίας. Οφείλουμε στους εαυτούς μας, αλλά, κυρίως, στις γενιές που ακολουθούν ένα απτό αποτέλεσμα σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης.

bni_2

Previous Article

Γιατί ο Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια στον Τσιόδρα

Next Article

Μητσοτάκης για κοροναϊό: Μικρή θυσία η χρήση μάσκας για να αποτρέψουμε τα χειρότερα – Χθες έγιναν 17.000 τεστ – Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων

Σχετικά Άρθρα