Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επερώτηση ΑΝΑΣΑ: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Προς κ. Περιφερειάρχη

Η παράταξη μας στις 8/8/2020 σε δελτίο τύπου που εξέδωσε στηλίτευσε το γεγονός ότι, αντί να υπάρχει στο λιμάνι της Κέρκυρας το κατάλληλα εξοπλισμένο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τον έλεγχο covid-19, τούτο δεν συνέβη με ευθύνη της κυβέρνησης και συνευθύνη των τοπικών αρχών και αντιθέτως επελέγη η «εύκολη» λύση της απασχόλησης υγειονομικού προσωπικού από τα Κέντρα Υγείας.

Αυτό είχε σαν συνέπεια την μείωση της κανονικής λειτουργίας των Κέντρων Υγείας και την φυσική καταπόνηση των εργαζομένων, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η συνέχεια ήταν χειρότερη. Όπως πληροφορηθήκαμε από την δημόσια καταγγελία του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, η 6η ΥΠΕ επεξέτεινε την πρακτική αυτή και στο προσωπικό του ίδιου του νοσοκομείου.

Η τακτική αυτή δείχνει την πραγματική διάθεση της κυβέρνησης και των ομογάλακτων της στα επίπεδα διοίκησης και αυτοδιοίκησης απέναντι στην δημόσια υγεία και στους εργαζόμενους, αλλά ταυτόχρονα και την έλλειψη ουσιαστικού και αποτελεσματικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης και τον υγειονομικό έλεγχο στις πύλες εισόδου.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου δείχνουν και επιβεβαιώνουν την πλήρη έλλειψη ελέγχου και στην άλλη μεγάλη πύλη εισόδου.

Φαίνεται πως «δεν γνωρίζει η αριστερά σας τι ποιεί η δεξιά σας». Ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, «έχετε χάσει τα αυγά και τα καλάθια»!

Επερωτάται η κ. περιφερειάρχης:

·       Τι ενέργειες έκανε για την αποκατάσταση αυτής της πολύ σοβαρής παράλειψης στην πύλη εισόδου της Κέρκυρας;

·       Μπορείτε επιτέλους να μας πληροφορήσετε τι είδους έλεγχοι πραγματοποιούνται στο αεροδρόμιο Ζακύνθου;

·       Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και οι κατά τόπους δ/νσεις υγείας της ΠΙΝ σε τι ενέργειες έχουν προχωρήσει; Τι οδηγίες τους έχετε δώσει;

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ