Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παντελής Γιαννούλης: 46 χρόνια απο τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη του 1974

Συμπληρώνονται 46 χρόνια απο την διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη. Η δημοκρατία, η ελευθερία, το πατριωτικό καθήκον, λέξεις που απόκτησαν υπόσταση με τη διακήρυξη αρχών της 3ης Σεπτεμβρίου 1974 και τη δημιουργία του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.
Η δημόσια υγεία, το Εθνικό Σύστημα Υγείας
οι μεταρυθμίσεις στο εκαιδευτικο σύστημα η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους,το ΑΣΕΠ η αναγνώριση της εθνικής αντίστασης αλλά και ο εκσυχρονισμός του κράτος και των υποδομών της χωρας δεν αποτέλεσαν λόγια και ουτοπίες ,όπως η λεγόμενη «επανίδρυση» του κράτος που διατυμπανίσε η δεξιά,αλλά εφορμογη της διαχρονικής αξίας της 3 Σεπτεμβρίου 1974.
Ο εορτασμός της 3ης Σεπτέμβρη δεν αποτελεί για εμας ένα μνημόσυνο για τον ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης και των διαχρονικών αξιών αυτής. Αποτελεί την συνεχόμενη και αδιάκοπη προσπάθεια αλλαγής της κοινωνίας μας και της πατρίδας μας για δίκαιο περιβάλλον ίσων ευκαιριών, για την συνεχή θεσμική παρέμβαση, για ένα πολίτευμα δημοκρατικό, χωρίς παρεμβάσεις χωρίς αποκλεισμούς.
Για μια Ευρώπη χωρίς δημοκρατικό έλλειμα θεσμών και διαφάνειας. Η διαχρονικότητα αυτών των ιδεών θα γίνει από εμάς πλαίσιο αγώνα και διεκδίκησης στην σύγχρονη εποχή όπως αυτή εξελίσσεται .

Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ