Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κοροναϊός: Εκκενώθηκε το Υπουργείο Οικονομικών λόγω της επίσκεψης του επενδυτή που βρέθηκε θετικός στον ιό

Εκκενώθηκε πριν λίγη ώρα το κτήριο του υπουργεύου Οικονομικών στην οδό Νίκης προκειμένου να γίνει απολύμανση στους χώρους έπειτα από τον εντοπισμό κρούσματος κοροναϊού σε επενδυτή που επισκέφτηκε χθες τον υπουργό ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση
.

Έτσι, με εντολή της υπηρεσιακής γραμματέως οι υπάλληλοι του υπουργείου αποχώρησαν και θα επιστρέψουν στα γραφεία τους την ερχόμενη Δευτέρα.

Η εκκένωση του κτιρίου γίνεται βάση του πρωτοκόλλου που πρέπει να ακολουθηθεί σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σε καραντίνα Γεωργιάδης, Παπαθανάσης και Πλακιωτάκης

Το πρωί της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι οι Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Πλακιωτάκης και Νίκος Παπαθανάσης βρίσκονται σε προληπτική καραντίνα καθώς είχαν έρθει σε επαφή με κρούσμα κοροναϊού.

Μάλιστα αμφότεροι επρόκειτο σήμερα να συνοδεύσουν τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στη επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη όπου θα έχει συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης, ωστόσο, ενημερώθηκαν εγκαίρως και δεν ήρθαν σε επαφή μαζί του. Έτσι, ακολουθώντας κατά γράμμα το υγειονομικό πρωτόκολλο, αντί να φύγουν για Θεσσαλονίκη, μπήκαν σε καραντίνα έως ότου σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ διαγνωστούν αρνητικοί.

Η ανακοίνωση του υπ. Ανάπτυξης:

«Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Νίκος Παπαθανάσης επρόκειτο να συνοδεύσουν τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στη σημερινή του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη όπου θα έχει συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης.

Λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση κι ενώ δεν είχαν συναντήσει ακόμη τον κ. Πρωθυπουργό, ενημερώθηκαν, ότι σε υπηρεσιακή συνάντηση που είχαν χθες στο Υπουργείο με επενδυτές από το εξωτερικό, ο ένας εξ αυτών διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Τηρώντας απόλυτα το υγειονομικό πρωτόκολλο και οι δύο ανεχώρησαν ήδη για απομόνωση στο σπίτι τους έως ότου σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ διαγνωστούν αρνητικοί».

Λίγο αργότερα, και ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ενημέρωσε τόσο μέσω ανακοίνωσης όσο και μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ότι και ο ίδιος μπαίνει σε καραντίνα, καθώς και εκείνος συναντήθηκε με τον ίδιο επενδυτή που διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Πλακιωτάκης : «ενημερώθηκε σήμερα ότι σε υπηρεσιακή συνάντηση που είχε χθες στο Υπουργείο με επενδυτές από το εξωτερικό, ένας εξ αυτών διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό.

Τηρώντας απόλυτα το υγειονομικό πρωτόκολλο ο κ. Πλακιωτάκης βρίσκεται ήδη σε απομόνωση έως ότου σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ διαγνωστεί αρνητικός».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ