Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αντί για γιορτή… φάρσα!!!!

Μετά τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας και όσα έγιναν από την μεριά της Ομοσπονδίας του κρίκετ το Δ.Σ. του ΓΣ Βύρωνα προέβει στην έκδοση της παρακάτω ανακοίνωσης, κάνοντας λόγω για παραποίηση αποτελέσματος και περιμένει για μια και μοναδική φορά η πολύπαθη αυτή ομοσπονδία να πράξει το σωστό.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Σε ένα παιγνίδι που θα έπρεπε να ήταν γιορτή για το άθλημα τόσο αγωνιστικά όσο και διοργανωτικά, η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρό της απόδειξε για άλλη μια φορά, και έσβησε κάθε αμφιβολία για το γιατί το κρίκετ στην Ελλάδα έχει πέσει στην απόλυτη ανυπαρξία, διοικητικά και κατά συνέπεια αγωνιστικά.

Ξεκινώντας από τον ορισμό της ώρας έναρξης, ο οποίος μαθηματικά οδηγούσε σε διακοπή του αγώνα πριν καν ξεκινήσει, λόγω ότι το φως στο γήπεδο της Μαρίνας δεν επαρκεί αυτήν την εποχή για να τελειώσει ενας αγώνας Τ20 επί ίσοις όροις και για τις δύο ομάδες. Αλλά δεν τους ενδιαφέρει…

Ο πρόεδρος της ΕΛ.Ο.Κ σε πολλαπλούς ρόλους… Πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, πρόεδρός της φιναλίστ ΓΕΚ, παρατηρητής του αγώνα, γιατρός του αγώνα, παρατηρητής διαιτησίας, πατερούλης του αθλήματος. Ξεκίνησε από νωρίς τις δικές του παρεμβάσεις στον αγώνα. Αρχικά έδιωξε όλους τους αθλητές του ΓΣ Βύρωνα που δεν ήταν στην εντεκάδα από τον χώρο του γηπέδου καθώς και φίλους της ομάδος μας με τουλάχιστον αστείες δικαιολογίες τύπου “δεν έχετε ίδιο χρώμα μπλούζα” . Συχνά πυκνά επενέβαινε στο έργο των διαιτητών λέγοντας τους τι να κάνουν και να τους υποδεικνύει τον τρόπο που θα έπρεπε να διεκπεραιώσουν τα καθήκοντα τους. Συνέπεια αυτού στο διάλειμμα και ενώ ο ένας διαιτητής ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το σκορ έλεγε σύνολο ρονιών για την ΓΕΚ 151 τελικά ως δια μαγείας το σκορ έγινε 153.

Παρόλα αυτές τις “ομορφιές” οι δύο ομάδες μπόρεσαν και έπαιξαν ένα πάρα πολύ καλό και δυνατό παιγνίδι, που θα μπορούσε να ήταν πραγματικά μια διαφήμιση για το άθλημα. Άλλα έφθασε η από μέρες και λόγω ανικανότητας της ομοσπονδίας η προγεγραμμένη ώρα, που το σκοτάδι θα διέκοπτε τον τελικό.

Και εκεί λοιπόν αρχίζουν τα ωραία!!!!! Μια Ομοσπονδία η οποία στην προκήρυξη της δεν μιλάει και δεν προβλέπει για διακοπή αγώνα, λες και δεν διακόπτονται πότε αγώνες κρίκετ, έστω και από ανικανότητα, με έναν πρόεδρο σε διατεταγμένη υπηρεσία, από την έλλειψη γνώσης και αντίληψης της κατάστασης, να παίρνει στα χέρια του το κύπελλο και χωρίς καθόλου να λάβει υπόψη του το φύλλο αγώνα να κάνει την απονομή στην ΓΕΚ … στην ομάδα ΤΟΥ.

Ο Γ.Σ. Βύρωνας ο όποιος βάση όλων των αποδεκτών τρόπων υπολογισμού του σκορ σε αγώνες Τ-20 που διακόπτονται και γίνονται με τους νόμους της Διεθνής Ομοσπονδίας του Κρίκετ ICC, και αυτοί είναι είτε το Net run rate είτε το σύστημα Duckworth-Lewis είναι ο νικητής αυτού του τελικού!!!! Βάση του σκορ εκείνη την στιγμή της διακοπής, η ΓΕΚ κάνοντας batting πρώτη σκόραρε 153 ρόνια στα 20 overs που είχε στην διάθεση της χάνοντας 8 άουτ. Ο δε ΓΣ Βύρωνας κάνοντας batting δεύτερος σκόραρε 139 ρόνια σε 18,1 overs χάνοντας 6 άουτ.

Με την μέθοδο του net run rate η ΓΕΚ έχει -0,03 ενώ ο ΓΣ Βύρωνας 0,03.

Με την δεύτερη μέθοδο του Duckworth-Lewis o ΓΣ Βύρωνας κερδίζει για 2 ρόνια, έπρεπε να έχει 137 στο σημείο της διακοπής και είχε 139.

Με την ανακοίνωση του αυτή ο ΓΣ. Βύρωνας καλεί την Ελληνική Ομοσπονδία κρίκετ δημόσια να μας εξηγήσει τον τρόπο που ο πρόεδρος της έβγαλε το αποτέλεσμα και ανακήρυξε κυπελλούχο την ομάδα του, την ΓΕΚ και διορθώνοντας το ακόμα ένα λάθος του δημόσια να προβεί σε απονομή του κυπέλλου στην ομάδα μας.

Σε περίπτωση που τα παραπάνω δεν γίνουν ο Σύλλογός μας επιφυλάσσετε να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Διεθνή Ομοσπονδία Κρίκετ ICC.

Το Δ.Σ. του Γ.Σ. Βύρωνας

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ