Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση Αυλωνίτη με ΕΛΜΕ

Με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Κέρκυρας συναντήθηκε ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης με βασικό αντικείμενο συζήτησης τις δυσχέρειες και τα προβλήματα που ανακύπτουν από το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων και την εφαρμογή δέσμης υγειονομικών μέτρων πρόληψης των μαθητών από τον κορονοϊό. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Καπετάνιος Αχιλλέας, η Γραμματέας κ. Ράπτη Μαρίνα και τα μέλη κκ. Μελισσάς Μιλτιάδης και Γιαννούλης Γεράσιμος.
Η ανάγκη για τη λήψη όλων εκείνων των απαραίτητων μέτρων και των κατάλληλων πρωτοκόλλων, ώστε το άνοιγμα των σχολείων να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια μονοπώλησε το πνεύμα της συζήτησης, ενώ ταυτόχρονα κατέστη σαφές ότι, το όλο προηγούμενο διάστημα έγινε μια κυβερνητική προσπάθεια για τη δημιουργία μιας επίπλαστης εικόνας κανονικότητας σε σχέση με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Επιπρόσθετα, καταγράφηκε η σημασία θωράκισης των σχολικών δομών με την προμήθεια του αναγκαίου υγειονομικού υλικού (λ.χ. επαγγελματικές ποδιές, προστατευτικά προσώπου, γάντια κ.α.) αλλά και κατόπιν της επαναξιολόγησης των λαμβανόμενων μέτρων, όπως η μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (τουλάχιστον 12-15 μαθητές ανά αίθουσα), η ανάγκη πρόσληψης επαρκούς προσωπικού καθαριότητας για την απολύμανση των σχολικών κτιρίων, όπως και η επισκευή και εξασφάλιση κατάλληλων χώρων μαθήματος, η αξιοποίηση κενών αιθουσών, η εφαρμογή του περιορισμένου ωραρίου κ.ο.κ..
Τον έντονο προβληματισμό του κ. Αυλωνίτη προκάλεσε η διαπίστωση του εξαιρετικά περιορισμένου προσωπικού καθαριότητας σε απόλυτους αριθμούς και εργατοώρες για το νησί προκειμένου να καλυφθούν οι υπάρχουσες σχολικές ανάγκες, ακόμα και εάν συνυπολογιστούν οι προσωρινές προσλήψεις που έχουν προκηρυχθεί, ενώ κοινό τόπο αντίληψης αποτέλεσε η δυναμική διεκδίκηση της υγειονομικής θωράκισης των σχολικών δομών για την ασφαλή παρουσία εκπαιδευτικών και μαθητών.
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως η κατάσταση εγκυμονεί άμεσους κινδύνους και δήλωσε την επιθυμία άμεσης επαφής με όλους τους θεσμικούς φορείς, έτσι ώστε μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους να αναδειχθεί το ζήτημα των υγειονομικών ελλείψεων και του οργανωτικού πλάνου στα σχολεία με σκοπό την ασφάλεια και την υγιεινή χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ