Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δήλωση της Δήμαρχου για την ανάθεση μέρους της αποκομιδής των απορριμμάτων σε εξωτερικό συνεργάτη

Σχετικά με όσα ακούγονται και γράφονται για την ανάθεση μέρους της αποκομιδής των απορριμμάτων σε εξωτερικό συνεργάτη , από τον Απρίλιο του 2021. η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου δήλωσε:

“Η δέσμευση μας απέναντι στους δημότες ήταν και είναι η ΚΑΘΑΡΗ ΚΕΡΚΥΡΑ.

Η δέσμευση αυτή υλοποιείται με πράξεις και έργα όπως:

-Η μεταφορά των απορριμμάτων στην Κοζάνη και επικουρικά και σε άλλον αποδέκτη, με όλες τις νόμιμες διαδικασίες (που κάποιοι έλεγαν ότι δεν μπορεί να γίνει)

-Η επιτάχυνση των διαδικασιών για την κατασκευή του εργοστασίου

(με τη διαγωνιστική διαδικασία σε εξέλιξη) και με άμεση αντιμετώπιση όλων των νομικών ζητημάτων που προκύπτουν σε παρόμοια έργα υψηλού προϋπολογισμού.

-Η επέκταση της ανακύκλωσης με συγκεκριμένες υποδομές και δράσεις (όταν τα προηγούμενα χρόνια η ανακύκλωση ήταν μηδενική) και αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

Η Δημοτική Αρχή προχωρά εγκαίρως στη διαγωνιστική διαδικασία για την ανάθεση μέρους της αποκομιδής των απορριμμάτων σε εξωτερικό συνεργάτη από τον Απρίλιο του 2021. Το προηγούμενο διάστημα έτρεχε ο Δήμος την ύστατη ώρα να αναθέσει το έργο της αποκομιδής σε ιδιώτη με απευθείας αναθέσεις.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία:

-Δίνουμε λύση στο πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων αφού ο Δήμος διαθέτει μόλις 8 παλιά απορριμματοφόρα για πέντε Δημοτικές ενότητες.

-Δεν θα επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ ο δημότης, δεν πρόκειται να γίνει καμία αύξηση δημοτικών τελών.

-Διασφαλίζουμε, με αυστηρούς όρους, ένα καλύτερο επίπεδο καθαριότητας και καλύτερες υπηρεσίες αποκομιδής, ώστε ο πολίτης να έχει την καθαριότητα που το αξίζει αφού πληρώνει γι΄ αυτόν το σκοπό.

Οι δημότες είναι αυτοί που μας έκριναν και θα μας κρίνουν εκ του αποτελέσματος.

Εμείς έχουμε ως στόχο να κρατάμε την Κέρκυρα καθαρή. Αυτή είναι η απαίτηση των πολιτών”

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ