Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημήτρης Μπιάγκης: Απουσιάζει και πάλι η Κέρκυρα από το πλάνο των προσλήψεων του Υπουργείου Υγείας. Στο ίδιο έργο θεατές

Ένα μήνα μετά την προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για μόνιμες θέσεις ιατρών στα νοσοκομεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, όπου η Κέρκυρα εξαιρέθηκε παντελώς από τον σχεδιασμό του Υπουργείου, ήρθε η νέα κατανομή εξειδικευμένων μόνιμων ιατρών με Αρ. Πρωτ. Γ2α/οικ.53367/31-8-2020 του Υπουργείου Υγείας για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.), όπου η Κέρκυρα απουσιάζει και πάλι πανηγυρικά, απαξιώνοντας και αποδυναμώνοντας ουσιαστικά όλες τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την ανάπτυξη περισσότερων κλινών Μ.Ε.Θ. στο Νοσοκομείο. Στο ίδιο έργο θεατές, οι Κερκυραίοι παρακολουθούν τον κυβερνητικό σχεδιασμό που αποδεικνύει περίτρανα τη διαρκή σχέση απαξίωσης απέναντι στις αναγνωρισμένες και τεκμηριωμένες ανάγκες της περιοχής μας.
Την ίδια στιγμή, τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζει πλήθος συμπολιτών μας, που καλείται να πάρει το γνωστό δρόμο για τα Γιάννενα προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την έλλειψη Αιματολόγου στο Νοσοκομείο, προβλήματα υγείας που μέχρι χθες μπορούσαν να αντιμετωπιστούν εδώ.
Κι ενώ καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τα παραπάνω, η διοίκηση του Νοσοκομείου και η 6η Υ.Π.Ε. ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου, αποδεχόμενοι μετακινήσεις αναγκαίου προσωπικού προς την Ήπειρο, ενώ έπονται κι άλλα αιτήματα από το προσωπικό του Νοσοκομείου με ανάλογη κατεύθυνση.
Δυστυχώς, παρά τις διαβεβαιώσεις, τόσο από τα ανώτερα και ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια όσο και από τον Διοικητή της 6ης Υ.Π.Ε. η Κέρκυρα και το Νοσοκομείο μας αποδυναμώνεται καθημερινά σε μια χρονική στιγμή που οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται καθώς διανύουμε την τελευταία περίοδο της καλοκαιρινής απαιτητικής σεζόν που ενέχει πολλαπλούς κινδύνους, τόσο για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας, όσο για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών μας και τους επισκέπτες της Κέρκυρας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ