Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα των σχολείων

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέα σχολικής χρονιάς, η κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε καμία από τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλίσει την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Αντίθετα, εν μέσω πανδημίας αποφάσισε την αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά. Μετά από πολύμηνη αδράνεια προσπαθεί τις τελευταίες μέρες να καλύψει την ανευθυνότητά της κα να πείσει ότι παίρνει μέτρα. Στην πραγματικότητα μετακυλύει στους μαθητέςκαι τους εκπαιδευτικούς αυτό που θα έπρεπε να είναι πολιτική και κρατική ευθύνη για την πρόβλεψη και την τήρηση των μέτρων.
o Προβλέπει το κλείσιμο τμημάτων και σχολείων όταν εμφανίζονται κρούσματα, αντί να προβλέπει τεστ για εκπαιδευτικούς και μαθητές, ώστε να σταματάει η διασπορά του ιού και να μένουν σπίτι μόνο όσοι είναι θετικοί ενώ οι υπόλοιποι να συνεχίζουν τα μαθήματα.
o Το προνόμιο των τεστ το έχουν μόνο όσοι διαθέτουν εκατόευρα, οι υπόλοιποι θα διακινδυνεύουν την υγεία τους και ενδεχομένως να χαρακτηριστούν ανεύθυνοι και ασυνείδητοι.
o Το σημαντικό θέμα της τήρησης των αποστάσεων και του μη συγχρωτισμού, που ισχύει σε όλους τους άλλους χώρους, δεν ισχύει μόνο μέσα στις σχολικές αίθουσες των Ελληνικών σχολείων! Είδαμε ακόμα και φιλοκυβερνητικά σχεδιαγράμματα να υποστηρίζουν ότι μέσα σε αίθουσα, τι 15 μαθητές ανά τμήμα, τι 25, είναι το ίδιο!
o Στο κύμα ανησυχίας η κυβέρνηση απαντά με επικοινωνιακές ανοησίες. Ακούσαμε την κ. Υπουργό να επαναλαμβάνει το τραγελαφικό για τον μέσο όρο 17 μαθητές ανά τμήμα. Την είδαμε να διαφημίζει παγουράκια, καθώς και τον “ημέτερο” χορηγό.
o Με την παραπάνω απίστευτη ρητορική, κατά την κυβέρνηση δεν χρειάζονται: όσα μέτρα παίρνουν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
o Οι δύο μάσκες ανά μαθητή και εκπαιδευτικό για όλη τη χρονιά είναι σταγόνα στον ωκεανό! Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν και για τη διαδικασία προμηθειών μασκών από την ΚΕΔΕ, μετά από πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ώστε να μη γίνει διαγωνισμός όπως προβλέπεται από το Υπουργείο, αλλά να αναλάβει μια τέτοιου μεγέθους διαδικασία, για πρώτη φορά η ΚΕΔΕ.
o Ως προς το προσωπικό καθαριότητας ενώ η υπουργός Παιδείας ανακοινώνει για επικοινωνιακούς λόγους τον συχνότερο καθαρισμό των σχολικών μονάδων κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας των μαθημάτων, στην απόφαση του Υπουργού Εσωτερικώνδεν έχει ληφθεί υπόψη ο πρόσθετος αριθμός εργαζομένων που απαιτείται. Στην Κέρκυρα δεν αντιστοιχεί ούτε μια καθαρίστρια ανά σχολείο.
Απαιτούμε άμεσα
 Να λειτουργήσει ιατρική υπηρεσία ανά νομό και με ευθύνη του Δημόσιου συστήματος υγείας, για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες εξέτασης και τεστ σε όλα τα σχολεία.
 Να ξεκινήσει, έστω και την ύστατη στιγμή, η αναζήτησηκαι διάθεση πρόσθετων αιθουσών διδασκαλίας από τους Δήμους, σύμφωνα με τις ανάγκες αποσυμφόρησης τμημάτων, με στόχο μέχρι 15 μαθητές ανά τμήμα.
 Να προβλεφθούν κονδύλια για επιπλέον διορισμούς αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
 Αυξημένη χρηματοδότηση για κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος
 Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.
 Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης, που επιτρέπει κάμερες στα σχολεία και ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων.
Τα σχολεία δεν μπορούν να μείνουν κλειστά χωρίς σοβαρές επιπτώσεις στην εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση των νέων όλων των ηλικιών. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν ως πρόβατα επί σφαγή, εξαιτίας της άρνησής τους να δαπανήσουν για την υγεία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.
Καλούμε την κυβέρνηση και την υπουργό παιδείας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μη παίζουν με την υγεία των μαθητών,των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους!

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ