Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σοφία Νικολάου στο CNN: “Η πρωτοφανής αποκάλυψη πιστολιών μέσα στις φυλακές Κέρκυρας δείχνει ότι υπάρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο του σωφρονιστικού συστήματος”

Ένα σάπιο κύκλωμα που δρα στις ελληνικές φυλακές» αποκαλύπτει πως υπάρχει η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, μιλώντας στο CNN Greece.

Η κυρία Νικολάου αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις στις φυλακές θα συνεχιστούν, ώστε να βρεθούν όλα τα παράνομα κυκλώματα που «δρουν και βασιλεύουν» στα σωφρονιστικά καταστήματα.

«Η πρωτοφανής αποκάλυψη πιστολιών μέσα στις φυλακές Κέρκυρας δείχνει ότι υπάρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο του σωφρονιστικού συστήματος. Πρόθεσή μας είναι να μην επιτρέψουμε την επέκταση της “γάγγραινας”. Γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε τους ελέγχους και θα τιμωρήσουμε παραδειγματικά όσους εμπλέκονται σε τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές. Πιστεύω βαθιά ότι ο ελληνικός λαός θέλει να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρος ότι οι εγκληματίες βρίσκονται και θα παραμείνουν εκεί που τους αξίζει.

Γι’ αυτό και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους θα συνεχίσουμε τον πόλεμο κατά των συμμοριών που νομίζουν ότι μπορούν να ελέγξουν τις φυλακές».

Ετοίμαζαν μαζική απόδραση

Τις περίεργες και ύποπτες διαδρομές που ακολούθησαν κάποιοι για να βάλουν στις φυλακές της Κέρκυρας τα όπλα, το σιγαστήρα και τα ναρκωτικά προσπαθούν να ανακαλύψουν οι Αρχές.

Απορία όλων πώς είναι δυνατόν κάποιοι να σκάβουν στον κοινόχρηστο τοίχο ενός διαδρόμου και να κρύβουν εκεί όπλα, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.

Τα ξημερώματα κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, μαζί με σωφρονιστικούς υπαλλήλους, έφτασαν στις φυλακές και με ανιχνευτές μετάλλων άρχισαν να ψάχνουν στους τοίχους για να εντοπίσουν τον οπλισμό.

Εδώ και καιρό, είχαν φτάσει και στα… αυτιά της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής πληροφορίες ότι κάτι συμβαίνει στις συγκεκριμένες φυλακές, ενώ η αντιτρομοκρατική γνώριζε ότι στη φυλακή έχουν μπει όπλα.

Έτσι, και στήθηκε η επιχείρηση μαζί με τους άνδρες των φυλακών.

Το ένα από τα δύο όπλα ήταν καλυμμένο με χαρτιά και σελοτέιπ, ενώ όλος ο οπλισμός θα μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για DNA και αποτυπώματα.

Πάντως η εκτίμηση των Αρχών είναι ότι κάποιοι οργάνωναν ομαδική απόδραση, με ενδεχόμενο σενάριο να κρατούσαν όμηρο κάποιον από τους υπαλλήλους για να καταφέρουν να ξεφύγουν.

Μονάδες της ΕΚΑΜ, που έκαναν λίγο αργότερα έρευνα στα κελιά, εντόπισαν αυτοσχέδια μαχαίρια, ρόπαλα, κινητά τηλέφωνα, καλώδια handsfree.

Έχει σχηματιστεί δικογραφία για οκτώ κρατούμενους.

Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Επιμελώς κρυμμένα σε μεταλλική επιτοίχια επιφάνεια σε κοινόχρηστο χώρο:

πιστόλι με γεμιστήρα (6) φυσιγγίων,
μαχαίρι και
αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ναρκωτική ουσία, πιθανόν ηρωίνη, σε μορφή βράχου συνολικού μεικτού βάρους 9,1 γραμμαρίων.
Επιμελώς κρυμμένα εντός τοίχου σε κοινόχρηστο χώρο:

πιστόλι με γεμιστήρα (6) φυσιγγίων,
γεμιστήρας με (7) φυσίγγια και
σιγαστήρας.
Σε κελιά και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους:

(3) αυτοσχέδια τσιγάρα με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης,
(2) κινητά τηλέφωνα και φορτιστής,
(4) αυτοσχέδια μαχαίρια
(3) ακουστικά handsfree και καλώδιο φόρτισης (usb),
στον προαύλιο χώρο, εντός παπουτσιού άγνωστου κρατουμένου, (19) αυτοσχέδιες συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μεικτού βάρος 9,0 γραμμαρίων και
(2) ξύλινα ρόπαλα.
Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος (8) έγκλειστων του Καταστήματος Κράτησης, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας.

Οι έρευνες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Πηγή: https://www.cnn.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ