Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ανδριανόπουλος στα Παραπολιτικά 90,1: Αν δημιουργούσε πρόβλημα η μάσκα οι πρώτοι που θα το είχαν θα ήταν οι γιατροί

«Αυτοί οι οποίοι είναι εναντίον της μάσκας δεν καταλαβαίνω που στηρίζουν την ένστασή τους», δήλωσε στα «Παραπολιτικά» 90,1 κα στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο πρώην υπουργός, Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

Με αφορμή τη θέση του για τη χρήση της μάσκας, ο κ. Ανδριανόπουλος αναρωτήθηκε για το πάνω σε ποια στοιχεία στηρίζουν τα λεγόμενα τους αλλά και για το αν είναι οι ίδιοι ειδικοί για να γνωρίζουν.

Ερωτηθείς αν είναι ποινικό αδίκημα η μη χρήση της μάσκας, απάντησε ότι «εάν αποδειχτεί ότι το να μην φοράς μάσκα διευκολύνει τη διάδοση του ιού και δημιουργεί θανάτους θα αρχίσει και αυτό να γίνεται ποινικό αδίκημα ενδεχομένως».

«Βεβαίως υπάρχει πάντοτε, σε όλα τα επίπεδα, σύγκρουση ανάμεσα στην ασφάλεια και την ελευθερία το θέμα είναι ποιο είναι πιο βαρύ από το άλλο αλλά νομίζω ότι το θέμα της ζωής είναι πολύ πιο σημαντικό από το θέμα της ελεύθερης διακίνησης ιδεών», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Αν λοιπόν πρόκειται η ελευθερία η δική σου για να διακινείς ιδέες και να κάνεις κάποια πράγματα, να οδηγεί έναν άλλο στο θάνατο δεν το συζητάω πως είμαι υπέρ της επιβολής κάποιων περιορισμών», διευκρίνισε.

 

 

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ