Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Εξαρθρώθηκε συμμορία, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ηρωίνης στην Κέρκυρα

Συνελήφθησαν συνολικά (8) οκτώ τα μέλη της συμμορίας και αναζητούνται δύο ακόμη

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας συμμορία, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εύρεση, αποστολή και μεταφορά από την Αθήνα στην Κέρκυρα ποσοτήτων ηρωίνης με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών, σε χρήστες.

Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο τη οποίας ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της συμμορίας, πέντε αλλοδαποί και πέντε ημεδαποί και εξακριβώθηκε ο ρόλος καθώς και η δράση τους, στη λειτουργία της αυτής.

Ειδικότερα, χθες (07-09-2020) κατά τη διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν, η τριμελής ηγετική ομάδα της συμμορίας, αποτελούμενη από έναν αλλοδαπό (ηγετικό στέλεχος), δύο ημεδαπούς (διακινητές), καθώς και δύο ακόμη μέλη της ημεδαποί, με τον ρόλο του «εισπράκτορα» και του «μικροδιακινητή».

Ως προς τον τρόπο που δρούσε η συμμορία, ο αλλοδαπός- ηγετικό στέλεχος, ήταν υπεύθυνος για την προμήθεια της ηρωίνης και την μεταφορά της στην Κέρκυρα με «στρατολογημένα» άτομα (μεταφορείς) ή την αποστολή της με ασυνόδευτα δέματα. Στην συνέχεια οι δύο διακινητές (ηγετικά μέλη), παραλάμβαναν την ποσότητα ηρωίνης και την προωθούσαν προς πώληση μέσω δικτύου, που είχαν αναπτύξει σε τοξικοεξαρτημένα άτομα, κυρίως σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Κέρκυρα.

Στο πλαίσιο της τμηματικής αποδόμησης της συμμορίας, το τελευταίο χρονικό διάστημα, είχαν εντοπιστεί και συλληφθεί σε διαφορετικές περιπτώσεις, τρία (3) ακόμη μέλη της συμμορίας (μεταφορείς ηρωίνης), δύο αλλοδαποί άνδρες και μία ημεδαπή γυναίκα, οι οποίοι βρίσκονται προσωρινά κρατούμενοι σε Καταστήματα Κράτησης.

Συγκεκριμένα οι υποθέσεις αφορούσαν τον εντοπισμό και σύλληψη:

ημεδαπής (μεταφορέα) στην Κέρκυρα, την 02-07-2020, στην κατοχή της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε ηρωίνη βάρους (80) γραμμαρίων
αλλοδαπού (μεταφορέα) στην Κέρκυρα, την 04-07-2020, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ηρωίνη βάρους (70) γραμμαρίων
αλλοδαπού (μεταφορέα) στην Κέρκυρα, την 11-08-2020, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ηρωίνη βάρους (80) γραμμαρίων
Επιπλέον, το χρονικό διάστημα που πραγματοποιήθηκαν οι έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

σε ασυνόδευτο δέμα, εντός λαχανοκομικών φυτών, ηρωίνη βάρους (80) γραμμαρίων
εντός ηλεκτρικής συσκευής (σεσουάρ), ποσότητα ηρωίνης (100) γραμμαρίων
σε υπαίθρια έκταση κρυμμένα, ποσότητα ηρωίνης βάρους (33) γραμμαρίων
Σε βάρος των συλληφθέντων καθώς και δύο ακόμη αλλοδαπών που αναζητούνται σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένης διακίνησης ηρωίνης. Επιπλέον στην δικογραφία με την κατηγορία της προμήθειας ναρκωτικών ουσιών εμπλέκονται είκοσι τρεις (23) ακόμη ημεδαποί.

Έρευνα για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, στο πλαίσιο της οποίας κατασχέθηκαν συνολικά (443) γραμμάρια ηρωίνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ