Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Νέα έκκληση Κικίλια για τις μάσκες: «Ούτε ένας επιστήμονας στον κόσμο δεν συστήνει τη μη χρήση τους»

 Ξεκινάει από τις 15 Οκτωβρίου ο αντιγριπικός εμβολιασμός στη χώρα μας, σύμφωνα με όσα δήλωσε  σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

 Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην απαραίτητη και σωστή χρήση μάσκας, και μιλώντας στον ΣΚΑΪ επεσήμανε ότι όλοι οι επιστήμονες στον κόσμο συστήνουν να φοράμε μάσκες.

Ειδικότερα,  σχολιάζοντας τους συνωμοσιολόγους, ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως ναι μεν υπάρχει το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να πιστεύουν ό,τι θέλουν, ωστόσο οι πολίτες αυτοί είναι μειοψηφία και υπογράμμισε πως δεν υπάρχει ούτε ένας επιστήμονας στον κόσμο να συστήνει στους πολίτες να μη φορέσουν μάσκα για να προστατευθούν από τον κορωνοϊό.

Σχετικά με τον αντιγριπικό εμβολιασμό τόνισε επίσης ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας έχει εξασφαλίσει 1.000.000 περισσότερα εμβόλια από πέρυσι και 2.000.000 από πρόπερσι.

Οπως έκανε γνωστό ο υπουργός, τις επόμενες μέρες θα δοθεί συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ξεκαθαριστούν οι λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει ο εμβολιασμός για τη γρίπη, που αναμένεται να διαρκέσει έως τον Δεκέμβριο.

Σχετικά με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, αναφέρθηκε στη συμφωνία που έχει συνάψει η ΕΕ με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca, τονίζοντας ότι η Ευρώπη έχει συμφωνήσει να λάβει πάνω από 400.000.000 δόσεις από το συγκεκριμένο εμβόλιο, όταν κυκλοφορήσει, και θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες. Οπως τόνισε, η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει να λαμβάνει 720.000 δόσεις του εμβολίου της Οξφόρδης κάθε μήνα από τον Δεκέμβριο έως τον Ιούνιο.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ