Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στέφανος Γκίκας: «Οι οργανικές Θέσεις της Μ.Ε.Θ του Γ.Ν.Κ είναι ήδη καλυμμένες»

Απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα περί απουσίας της Κέρκυρας από το πλάνο προσλήψεων του Υπουργείου Υγείας, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Επειδή δημοσιεύματα κάνουν λόγο για «απαξίωση» και «αποδυνάμωση» του Νοσοκομείου, χαρακτηρισμοί που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθότι το τελευταίο εξάμηνο το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας έχει ενισχυθεί ουσιαστικά με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, επιθυμώ να διευκρινίσω ότι:
Με την Γ2α/οικ.53367/31-8-2020 Υπουργική Απόφαση κατανεμήθηκαν οργανικές θέσεις ειδικευμένων ιατρών του ΕΣΥ για την στελέχωση των Μ.Ε.Θ., δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα Νοσοκομεία αναφοράς του νέου κορονοϊού Covid-19.
Παρατηρώντας προσεκτικά τον κατάλογο, διαπιστώνεται ότι η κατανομή θέσεων δεν αναφέρεται σε Νοσοκομεία της 6ης Υ.ΠΕ, ούτε καν στα Νοσοκομεία αναφοράς αυτής.
Όμως, σε ότι αφορά στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, η εξαίρεσή του από την κατανομή θέσεων οφείλεται στο γεγονός, ότι οι οργανικές θέσεις της Μ.Ε.Θ. είναι ήδη καλυμμένες. Συνεπώς, δεν πρόκειται για αδικία ή αδυναμία διεκδίκησης, αφού η Μ.Ε.Θ του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας είναι πλήρως στελεχωμένη σε ιατρικό προσωπικό.
Σε ότι αφορά στο ζήτημα του αιματολόγου του Νοσοκομείου, αυτός δυστυχώς παραιτήθηκε διότι επέλεξε να εργαστεί στο εξωτερικό. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και το Υπουργείο Υγείας προέβησαν στις προβλεπόμενες ενέργειες για την πρόσληψη επικουρικού ιατρού – αιματολόγου προτού ακόμη παραιτηθεί και υπέβαλαν παράλληλα αίτηση για την μετακίνηση αιματολόγου από άλλο Νοσοκομείο της 6ης Υ.ΠΕ. στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Σημειώνεται, ότι αυτή την στιγμή, στον σχετικό κατάλογο που τηρεί η 6η Υ.ΠΕ. δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κανέναν αιματολόγο, ώστε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία πρόσληψής του.
Σήμερα, και έως ότου καταστεί δυνατή η πρόσληψη αιματολόγου, οι αιματολογικοί ασθενείς εξυπηρετούνται και περιθάλπονται από τους λοιπούς αιματολόγους, τους παθολόγους και την ογκολόγο του Νοσοκομείου μας.
Κανείς λοιπόν δεν «απαξιώνει» τις προσπάθειες για την ενδυνάμωση του Νοσοκομείου μας. Αντιθέτως, εξετάζεται κάθε δυνατότητα περαιτέρω αναβάθμισής του.»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ