Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αποχώρηση του Oruc Reis θέτει η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ

Την αποχώρηση του Oruc Reis αναμένεται να θέσει αύριο Τετάρτη, στο πλαίσιο των συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, η Αθήνα.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, το ερευνητικό σκάφος που βρίσκεται μέσω παράνομων NAVTEX για έναν περίπου μήνα στην Ανατολική Μεσόγειο θα τεθεί στο επίκεντρο της ελληνικής διπλωματίας.

Τα τουρκικά ΜΜΕ έγραφαν νωρίτερα ότι η συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων Αθήνας – Άγκυρας, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για σήμερα, μεταφέρθηκε για την Πέμπτη.

Η αναβολή αυτή, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οφείλεται στο γεγονός ότι η Ελλάδα ζήτησε να πραγματοποιηθεί σε επίπεδο πρέσβεων (NAC) πολιτική συζήτηση, απαιτώντας να τεθεί επί τάπητος η προκλητική και επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι άλλης χώρας του ΝΑΤΟ.

Στην πραγματικότητα η συνάντηση αυτή δεν είναι διάλογος αλλά συζήτηση στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ, προκειμένου να υπάρξει απεμπλοκή από την ένταση. Στο πλαίσιο αυτό, η Αθήνα θα θέσει ως «απαραίτητη και αναγκαία συνθήκη» την αποχώρηση του Oruc Reis.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, προς ώρας, η Ελλάδα δεν έχει υποβάλλει τις τεχνικές παρατηρήσεις της για τον διάλογο με την Αγκυρα την Πέμπτη.

Η Ελλάδα επιφυλάσσεται να προχωρήσει τον διάλογο με την Τουρκία μόνο εφόσον επανεξετάσει τα δεδομένα που θα φέρει αύριο η τουρκική πλευρά στο τραπέζι.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ