Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γιάννης Βαληνάκης: Ο νέος… Αντώναρος στα ελληνοτουρκικά

Τη στιγμή που η κρίση με την Τουρκία και την προκλητική της στάση
 στην Ανατολική Μεσόγειο βρίσκεται σε σταθερά ανοδική τάση και η Ελλάδα εντείνει τις διπλωματικές της προσπάθειες, ο Γιάννης Βαληνάκης αποφάσισε να γίνει ο Ευάγγελος Αντώναρος των ελληνοτουρκικών
.

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή, Γιάννης Βαληνάκης, ο οποίος έμεινε στην ιστορία για το… μηδενικό έργο που άφησε πίσω του, έδωσε συνέντευξη στο CNN Greece με το συμπέρασμα να είναι ότι η Ελλάδα δεν είναι αρκετά σκληρή απέναντι στην Τουρκία, όχι τόσο σκληρή τουλάχιστον όσο θα ήθελε ο ίδιος.

Ο κουμπάρος και σταθερός συνομιλητής του Κώστα Καραμανλή, εμφανίζεται ενάντιος ενός «θολού διαλόγου», όπως τον χαρακτηρίζει, με την Τουρκία, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι η χώρα μας μπαίνει στη διαδικασία διαλόγου αποκλειστικά και μόνο για την υφαλοκρηπίδα. Το πόσο θολό είναι αυτό μάλλον το ξέρει ο ίδιος.

Ο Γιάννης Βαληνάκης μάλιστα μπαίνει στη διαδικασία να χαρακτηρίσει ως ανεπαρκώς διεκδικητικές τις έξι λέξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την έναρξη του διαλόγου. Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη φράση «

Γιάννης Βαληνάκης και Κώστας Καραμανλής στη Βουλή

Γιάννης Βαληνάκης και Κώστας Καραμανλής στη Βουλή.

τελειώνουν οι προκλήσεις, αρχίζουν οι συζητήσεις» έθεσε επακριβώς το πλαίσιο έναρξης του διαλόγου με την Τουρκία, συγκεντρώνοντας αποκλειστικά θετικά σχόλια.

Ο κουμπάρος του Κώστα Καραμανλή και αποτυχημένος πολιτευτής Δωδεκανήσων κάνει μάλιστα και διαφήμιση στο βιβλίο του καθώς όταν ρωτάται για τις θέσεις που πρέπει να έχει η Ελλάδα στον διάλογο, παραπέμπει σε όσα υποστηρίζει στο βιβλίο του, θεωρώντας προφανώς ότι είναι ο κήρυκας της μοναδικής αλήθειας, κάτι που το παρελθόν του σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί.

Τελικά ζήλεψαν και άλλοι τη δόξα του Ευάγγελου Αντώναρου και παρόλο που όφειλαν την πολιτική τους ύπαρξη στη Νέα Δημοκρατία, εισέπραξαν την απόρριψη από τους ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς παράταξης και πλέον υπονομεύουν κάθε ενέργειά της.

Το πρόβλημα όμως με τον Γιάννη Βαληνάκη είναι ότι εδώ δεν μιλάμε για τα… ψιλά που ασχολείται ο Αντώναρος αλλά για ένα εθνικό θέμα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ