Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημήτρης Μπιάγκης: Δώστε τώρα το Επίδομα Τέκνων πριν ανοίξουν τα Σχολεία

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Κέρκυρας Δημήτρη Μπιάγκη κατατέθηκε ερώτηση από τους Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Παιδείας για την επιτακτική ανάγκη άμεσης επίδοσης της δόσης του Επιδόματος Τέκνων στους δικαιούχους έως τις 15 Σεπτεμβρίου, ώστε να ενισχυθούν ευπαθείς και αδύναμες οικογένειες εγκαίρως για την κάλυψη των πρόσθετων εξόδων τους εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς.
«Η κρίση της πανδημίας του Κορωνοϊού έπληξε και πλήττει βάναυσα τον τομέα της οικονομίας και δη του τουρισμού που κράτησε ζωντανή την οικονομία μας σε δύσκολες και κρίσιμες περιόδους. Οι τουριστικές περιοχές της χώρας, ζουν μια νέα «πραγματικότητα» με ιδιαιτέρως σκληρό, βάναυσο και «απάνθρωπο» πρόσωπο. Τεράστια είναι τα προβλήματα σε μια σειρά από εργασιακούς κλάδους που ασχολούνται με τον τουρισμό – επισιτισμό (ξενοδοχοϋπάλληλοι, υπάλληλοι τουριστικών γραφείων, ξεναγοί, οδηγοί, ταξιτζήδες, επαγγελματίες) καθώς μεγάλο ποσοστό αυτών βρίσκονται, είτε σε καθεστώς αναστολής εργασίας, είτε παραμένουν χωρίς εργασία, αλλά και στις τουριστικές και εμπορικές επιχειρήσεις που αδυνατούν στην πλειονότητά τους να ανταποκριθούν στα βασικά καθημερινά τους έξοδα λόγω του χαμηλού τζίρου τους», επισημαίνουν στην ερώτησή τους οι Βουλευτές και συνεχίζουν:
«Ένας μεγάλος αριθμός οικογενειών αντιμετωπίζει ιδιαιτέρως σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, ενώ η έναρξη της νέας σχολικής περιόδου βρίσκει πολλούς από αυτούς σε δεινή θέση να αδυνατούν να αγοράσουν στα παιδιά τους τα αναγκαία και απαραίτητα σχολικά είδη. Το Επίδομα Παιδιού είναι ένα από τα βασικά μέτρα για τη στήριξη της οικογένειας. Καταβάλλεται στους δικαιούχους κάθε έτους, ανά δίμηνο, με πίστωση σε ενεργό τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου από την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε διμήνου και εντός είκοσι οκτώ (28) ημερών».
Οι Βουλευτές ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς:

  1. Εάν υπάρχει σχετική μέριμνα-πρόβλεψη, ώστε να καταβληθεί άμεσα το Επίδομα Παιδιού στους δικαιούχους για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου μέχρι τις 15 του Σεπτέμβρη και όχι εντός είκοσι οκτώ (28) ημερών από την τελευταία εργάσιμη ημέρα του διμήνου ώστε να ενισχυθούν ευπαθείς και αδύναμες οικογένειες εγκαίρως για την κάλυψη των πρόσθετων εξόδων τους εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς.
  2. Εάν υπάρχει για τη στήριξη των αδύναμων οικογενειών, είτε με την μορφή επιδόματος είτε με την μορφή οποιουδήποτε άλλου τρόπου επιχορήγησης για τη στήριξη οικογενειών που αδυνατούν να αγοράσουν στα παιδιά τους τα απαραίτητα σχολικά είδη;
  3. Σε ποιες ενέργειες ενδεχομένως προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό της κοινωνικής φτώχειας στις σχολικές μονάδες, το οποίο στις τουριστικές περιοχές έχει αρχίσει να λαμβάνει πολύ άγριες διαστάσεις και να προωθεί πολύ έντονες «ταξικές διακρίσεις» μεταξύ μαθητών;

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ