Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τακτική Ιμίων εφαρμόζει στο Καστελλόριζο η Τουρκία – Ο ρόλος των τουρκικών ΜΜΕ

Την ίδια τακτική που εφάρμοσε στην κρίση των Ιμίων επιχειρεί να εφαρμόσει και στην περίπτωση του Καστελλόριζου
η Τουρκία, μία τακτική η οποία κατά κύριο λόγο δεν απευθύνεται στο εξωτερικό, αλλά στο εσωτερικό της χώρας.

Τις τελευταίες ημέρες, δημοσιογράφοι από τουρκικά ΜΜΕ, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη δύναμη της εικόνας και να παρουσιάσουν το Καστελλόριζο

ως ένα νησί το οποίο είναι απομονωμένο και βρίσκεται πιο κοντά στην Τουρκία, παρά στην Ελλάδα. Παράλληλα προβάλλεται η παρουσία στρατού στο νησί, μία πράξη παράνομη κατά την πάγια τουρκική θέση.

Οι δημοσιογράφοι που μεταδίδουν τις εικόνες βρίσκονται είτε στην απέναντι ακτή του Καστελλόριζου, είτε επιβαίνουν σε σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, την ώρα που τα ρεπορτάζ τους συνοδεύονται από τις υπερβολές και τις απειλές που επαναλαμβάνουν οι Τούρκοι αξιωματούχοι, προεξάρχοντος του ίδιου του Ερντογάν.

Πρόκειται για την ίδια τακτική που πρωτοεφαρμόστηκε από την Τουρκία το 1996 και πριν την κρίση των Ιμίων που είχε ως τραγικό απολογισμό τον θάνατο των τριών ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού, Βλαχάκου, Καραθανάση, Γιαλοψού.

Και το 1996 Τούρκοι δημοσιογράφοι είτε από την απέναντι ακτή κοντά στην Αλικαρνασσό, είτε επιβαίνοντας σε σκάφη έβγαζαν στον τηλεοπτικό αέρα πλάνα που έδειχναν πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Δείτε βίντεο από το 1996



Πρόκειται για την ίδια ακριβώς τακτική 24 χρόνια μετά…

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ