Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τομεάρχες ΣΥΡΙΖΑ: Την Τετάρτη η ανακοίνωση των ονομάτων

Ο αναβρασμός που επικρατούσε στην Κουμουνδούρου την προηγούμενη εβδομάδα, δεν λέει να κοπάσει, παρά τις προσπάθειες που έγιναν από διάφορες πλευρές στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την περασμένη Κυριακή για να πέσουν οι τόνοι.

Το τεταμένο κλίμα ενίσχυσε ακόμα περισσότερο ο μεγάλος αριθμός λευκών

ψηφοδελτίων που συγκέντρωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αλλά και οι (συγκρουσιακές) ομιλίες κορυφαίων στελεχών, όπως του απελθόντος γραμματέα Πάνου Σκουρλέτη και του πρώην υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας «αναζητά» τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τα λευκά ψηφοδέλτια, με τις εκτιμήσεις των συνεργατών του να στρέφονται κυρίως προς την πλευρά των «53» και των ιστορικών στελεχών του κόμματος, χωρίς να αποκλείουν και κάποιους από τους «Προεδρικούς» που δεν είδαν με καλό μάτι την αναρρίχηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου στο πόστο του νο2 του κόμματος.

Οι πιο έμπειροι απέδιδαν τα λευκά και στη μεγάλη ενόχληση που προκάλεσε ο, όχι και τόσο δημοκρατικός τρόπος, που επέλεξε ο κ. Τσίπρας μέσα σ’ ένα απόγευμα να καθαιρέσει τον κ. Σκουρλέτη.

Την ίδια στιγμή, η αίσθηση που μεταδίδεται από όλες τις πλευρές του κόμματος είναι πως περιμένουν τις αυριανές ανακοινώσεις του κ. Τσίπρα αναφορικά με τη σύνθεση των τομεαρχών προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Ιδίως η πλευρά των «Προεδρικών», που είναι η πλέον ριγμένη και η οποία φέρεται να έχει πάρει διαβεβαιώσεις από τον πρόεδρο του κόμματος πως μια σειρά βουλευτών από την εν λόγω τάση θα αξιοποιηθούν στην καινούργια ηγετική πυραμίδα. Λέγεται, για παράδειγμα, πως όλες οι τάσεις ερίζουν για το πόστο του τομεάρχη Εθνικής Άμυνας, πόστο που κατέχει ως τώρα ο βουλευτής Θοδωρής Δρίτσας και το οποίο επιθυμούσε διακαώς ο Νίκος Παππάς.

Στο κάδρο των τομεαρχών μπαίνει ο πρώην εκπρόσωπος τύπου Αλέξης Χαρίτσης που θα αναλάβει τις αρμοδιότητες της Οικονομίας στη θέση του Νίκου Παππά, με τον τελευταίο να μετακινείται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στο πόστο του τομεάρχη Υποδομών-Μεταφορών που κατέχει ο βουλευτής Γιώργος Βαρεμένος. Για την ομάδα των Προεδρικών είναι σημαντικό, επίσης, να διατηρηθεί ο Γιώργος Τσίπρας αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ